Coinbase – custode cripto autorizat în New York

Compania Coinbase a primit aprobarea autorităților de reglementare din New York pentru activitatea de custode cripto.

Departamentul de Servicii Financiare din New York (NYDFS) a declarat marți aprobarea cererii Coinbase de creare a Coinbase Custody Trust Company LLC. De asemenea, Trustul Coinbase poate acum oferi servicii de custode cripto pentru BTC, BCH, ETH, ETC, LTC și XRP.

Este interesant de remarcat faptul că în prezent Coinbase nu oferă XRP pe niciuna dintre platformele sale de tranzacționare.

Piața cripto înregistrează o ușoară creștere

În ultimele 24 de ore, Bitcoin a înregistrat o ușoară creștere a valorii, trecând peste pragul de 6500$.

Celelalte criptomonede i-au urmat exemplul, înregistrând creșteri procentuale între 2 și 5%.

Evaluarea totală a pieței cripto rămâne în jurul valorii de 210 miliarde de dolari.

Noul comisar SEC, discuții despre Bitcoin ETF

Comisarul Elad Roisman, care a preluat funcția în septembrie, s-a întâlnit cu reprezentanții companiilor cripto pentru a discuta propunerea de Bitcoin ETF.

La întâlnire au participat Dan Gallancy și Dimitri Nemirovsky pentru SolidX, Laura Morrison și Kyle Murray de la CBOE și Adam Phillips de la VanEck.

Produsul propus de aceștia va avea prețul de aproximativ 200.000 de dolari sau 25 de Bitcoin per acțiune. Trustul care deține BTC va fi, de asemenea, asigurat împotriva pierderii sau furtului de bitcoins.

La întâlnire au fost abordate preocupările SEC menționate în respingerea unei alte propuneri ETF în martie 2017. Principalul contra-argument adus de VanEck/SolidX este că în prezent există piețe reglementate de instrumente derivate pentru spațiul cripto.

Japonia aprobă organismul de auto-reglementare a industriei cripto naționale

Principala autoritate de reglementare financiară din Japonia, Agenția de Servicii Financiare (FSA) a aprobat oficial crearea Asociației de schimb valutar virtual din Japonia (JVCEA).

Organizația este formată de cele 16 platforme exchange cripto autorizate din Japonia. Aceasta va avea rolul de auto-reglementare a pieței cripto locale.

FSA a acordat organizației cripto mijloacele de a crea linii directoare pentru exchange-uri. Sunt incluse aici și măsuri împotriva “insider trading” și de prevenire a spălării banilor. De asemenea, va putea pune în aplicare standarde de securitate pentru protejarea activelor clienților.

Co-fondatorul Unocoin, arestat în India după ce a instalat un ATM Bitcoin

Co-fondatorul platformei Unocoin a fost arestat la scurt timp după ce a instalat un ATM Bitcoin în Bangalore. Harish BV a fost reținut de poliție pentru 7 zile după ce a instalat echipamentul ATM la Kemp Fort Mall pe Old Airport Road. La momentul respectiv, automatul nu era funcțional.

Revista de afaceri indiană Business Today (BT) citează o declarație de presă din partea Central Crime Branch (CCB), care susține că instalarea ATM-ului a fost făcută fără

“permisiune din partea guvernului și se ocupă cu tranzacționarea de criptomonede în afara legii”.

Poliția a declarat că

“este posibil să se realizeze arestări ulterioare” și îndemnat publicul “să nu fie atrași de perspectiva de a face profituri imense” prin cripto.