Extensia Chrome MEGA, compromisă și blocată pentru download

Extensia Chrome MEGA, ce promite îmbunătățirea performanței browserului și stocare în cloud, a fost compromisă.

Aparent, codul de bază al extensiei a fost modificat pentru a permite sustragerea datelor personale ale utilizatorilor, precum nume de utilizatori și parole.

Contul oficial de Twitter al Monero (XMR) a postat o avertizare. Conform acesteia, extensia MEGA are acum opțiunea de a sustrage Monero deținut de utilizatori.

Membrii comunității Monero au speculat că este vorba despre o compromitere a contului din Google Webstore sau de un angajat care a implementat modificarea de cod.

În prezent, extensia Chrome MEGA nu mai este disponibilă pentru descărcare.

Piața cripto scade semnificativ, în ciuda indicațiilor pozitive

În ultimele 24 de ore, piața cripto a înregistrat o scădere neașteptată, pierzând aproape 17 miliarde în câteva ore.

Bitcoin a scăzut sub pragul de 7000$ pe unele platforme, iar în prezent se tranzacționează în jurul acestei valori.

Odată cu scăderea de 5% a BTC, celalate criptomonede au înregistrat la rândul lor pierderi între 9 și 12%.

Singura monedă digitală care a reușit să compenseze parțial a fost Stellar (XLM), care înregistrează o scădere de doar 2.5%.

Veștile pozitive cu privire la lansarea Blockchain World Wire de către IBM, sistem de gestionare a plăților internaționale dintre bănci bazat pe blockchain-ul Stellar, au ajutat la menținerea XLM la 0.22$.

Parlamentul European discută introducerea de standarde pentru ICO-uri

Parlamentul European a început discuțiile pentru implementarea unor standarde de derulare a ICO-urilor pe teritoriul Uniunii Europene.

Propunerea lansată de parlamentarul Ashley Fox prevede o limită de 8 milioane de euro pentru proiectele ce doresc să strângă fonduri folosing sistemul ICO.

De asemenea, Fox a inclus obligații de implementare a reglementărilor KYC/AML (know-your-customer/anti-money laundering).

”Vă asigurăm că în postura de legislatori încercăm să facem ICO-urile posibile și de succes. Acesta este obiectivul final”

a declarat Fox.

Membrii din Parlamentul European pot introduce amendamente la propunere până în data de 11 septembrie, când dezbaterea pentru noua lege va continua.

ShapeShift introduce un program de membership ce va deveni obligatoriu în timp

Exchange-ul cripto Shapeshift a anunțat că a introdus un nou program de membership, în care utilizatorii trebuie să se înregistreze pe platformă pentru a obține beneficii.

Deși în prezent este opțional, CEO-ul Shapeshift Erik Voorhees a avertizat că pe viitor va deveni obligatoriu:

“Încă mai credem că indivizii, indiferent de rasă, religie sau naționalitate, merită dreptul la confidențialitate financiară, așa cum merită dreptul la intimitate în gândurile lor, în relațiile lor și în comunicările lor. Este un element fundamental al unei societăți civile și juste și ar trebui să fie apărat de toți oamenii buni. Rămânem angajați în această cauză și este cel mai bine dacă suntem inteligenți în privința abordării noastre.”

Noul program va colecta informații personale de la utilizatori, oferind în schimb discounturi, recompense și limite crescute de tranzacții. Voorhees a explicat că evoluția legislativă în domeniul criptomonedelor face necesară acumularea datelor personale.