FINMA recomandă băncilor să solicite acoperire de 800% pentru investițiile în criptomonede

FINMA – Autoritatea de Supraveghere a Pieței Financiare din Elveția a sfătuit băncile și alte instituții financiare să estimeze acoperirea riscurilor pentru criptomonede la 800% din valoarea de piață curentă. Recomandarea FINMA este una extrem de dură, demonstrând o poziție extrem de precaută a autorității de supraveghere.

Bitcoin (BTC) tranzacționează în prezent la 6.400$. Practic, potrivit FINMA, pentru a calcula riscul activelor, o bancă trebuie să își asume o valoare de 51.000 de dolari pentru BTC. Asta înseamnă că băncile trebuie să pună deoparte sume masive de capital pentru a acoperi eventualele pierderi din pozițiile cripto.

Ripple XRP crește cu 14%, în timp ce restul criptomonedelor se mențin stabile

În ultimele 24 de ore, Ripple (XRP) a înregistrat o creștere de 14%, prețul criptomonedei depășind valoare de 0.50$. Market cap-ul XRP a crescut de asemenea cu mai mult de 2.5 miliarde, ajungând la nivelul înregistrat în iulie.

În același interval, Bitcoin nu a reușit să depășească pragul de 6500$. Continuă să se tranzacționeze în jurul valorii de 6400$.

Analiștii tehnici confirmă stabilitatea pieței cripto pentru perioada următoare:

“Investitorii se așteaptă ca perioada curentă de calm să se extindă și în anul viitor. Prețurile opțiunilor Bitcoin care expiră în iunie 2019 au scăzut în mod semnificativ – în special pariurile pe creștere. Piața atribuie o probabilitate de 19 la sută pentru un Bitcoin care depășește 10.000 de dolari până la sfârșitul lunii iunie anul viitor, față de 27 la sută la începutul lunii octombrie.”

se menționează în raportul publicat de brokerii britanici de derivative.

Kevin Davitt, instructor senior pentru Institutul de Opțiuni de la Cboe Global Markets, a declarat că pentru contractele futures din noiembrie, cel mai mare preț de decontare a fost 6.630 dolari (8 octombrie) și cel mai scazut $ 6.150 (Oct.11):

“Oricum am interpreta datele, volatilitatea Bitcoin este relativ scăzută și în scădere.”

Analistul a adăugat:

“volatilitatea în scădere a criptomonedelor este chiar mai interesantă pe fondul volatilității escaladate a piețelor de capital la nivel global. Acestea au fost afectate de încetinirea comerțului dintre SUA și China, de disputele comerciale prelungite și de concentrarea asupra politicilor Rezervei Federale a Statelor Unite.”

Bitstamp anunță un upgrade ce va crește viteza tranzacțiilor de 1250 de ori

Exchange-ul Bistamp a anunțat că va implementa un upgrade ce va permite creșterea vitezei de realizare a tranzacțiilor de 1250 de ori. Platforma va utiliza software-ul TRADExpress, dezvoltat de compania Cinnober.

Bitstamp speră ca noua tehnologie să atragă noi utilizatori, deoarece capacitatea totală a exchange-ului va crește de 400 de ori:

“Noul motor de potrivire va fi implementat în câteva etape, primele schimbări având loc în T1 din 2019, iar implementarea completă se așteaptă până la sfârșitul trimestrului II. Aceasta ne va permite să satisfacem orice cantitate de cerere și să furnizăm o serie de servicii suplimentare fără scăderea performanței. “

În prezent, Bitstamp se clasează pe locul 33 în topul exchange-urilor la nivel mondial, cu un volum zilnic de peste 50 milioane de dolari.

Încă un scam Bitcoin pe Twitter

Câteva conturi Twitter verificate au fost compromise și au înșelat utilizatorii, convingându-i să trimită Bitcoin. Escrocii au schimbat numele și imaginea profilului pentru a-l repezenta pe Elon Musk și au promovat un giveaway. Printre conturile compromise se numără cel al companiei de producție Pathe UK și al politicianului american Frank Pallone Jr.

Utilizatorilor li s-a cerut să transfere 0.1 BTC la o adresă pentru a primi înapoi între 1 și 10 Bitcoin. Pentru a înșela filtrele Twitter, escrocii au modificat numele Bitcoin în ”Bitcoic”.  Unul dintre portofelele implicate în scam a primit BTC în valoare de peste 160.000$.