HTC deschide comenzile pentru telefonul blockchain EXODUS 1

Gigantul producător de electronice HTC a anunțat că începând cu data de 23 octombrie, noul model de telefon blockchain EXODUS 1 este disponbil pentru pre-comandă.

Telefonul poate fi achiziționat doar cu Bitcoin sau Ethereum și va fi livrat în luna decembrie.

EXODUS 1 este disponibil în Statele Unite, Hong Kong, Singapore, Noua Zeelandă, Marea Britanie și alte 30 de țări (inclusiv România). Prețul propus este de 0.15 BTC sau 4.78 ETH.

Bitcoin se menține sub 6500$

În ultimele 24 de ore, Bitcoin s-a menținut sub valoarea de 6500$. Volumul a fost estimat la aproximativ 3.7 miliarde dolari, ușor mai ridicat decât în weekend. Cu toate acestea, nu există încă o mișcare decisivă în nicio direcție. Asta deși analiștii susțin în continuare că există potențial de ascensiune.

Analiza tehnică relevă că pe termen scurt, există riscul ca raportul ETH/BTC să scadă, caz în care prețul Bitcoin poate scădea.

În același timp, în perioade de stress, investitorii preferă să se axeze pe criptomoneda-etalon, deoarece este percepută ca fiind mai stabilă decat restul tokenurilor. În acest caz, cererea pentru Bitcoin va crește și există posibilitatea ca prețul său să crescă.

Bitfinex retrage 630 milioane de tokenuri Tether de pe piață

În ultimele două săptămâni, Tether (USDT) a suferit o scădere sub pragul de 1$. Asta cu toate că în teorie criptomoneda stabilă este bazată pe dolar. Ca urmare a acestei evoluții, Bitfinex, platforma exchange care a sprijinit Tether, a returnat 630 milioane de tokenuri în trezoreria companiei.

În urmare a acestui proces, marketcap-ul Tether a scăzut cu un sfert, înregistrând în prezent 2.1 miliarde de dolari.

Unii analiști subliniază că, în practică, compania Tether obține profituri prin răscumpărarea propriilor tokenuri la preț redus. Deși acest proces este normal pentru investitorii obișnuiți, din punct de vedere etic compania emitentă nu ar trebui să acționeze astfel.

SEC suspendă activitatea companiei American Retail Group

SEC a suspendat tranzacționarea titlurilor de valoare ale American Retail Group Inc (ARG). Decizia vine ca urmare a afirmațiilor false făcute de companie cu privire la criptomonede. Aparent, ARG a declarat că a încheiat un parteneriat cu un custode cripto ”autorizat de SEC”.

Documentele SEC menționează două comunicate de presă din august 2018 ale firmei din Nevada. Prin acestea compania a susținut că produsele sale de cripto ar fi oferite “sub reglementările SEC”. Totodată declarase și că vânzarea de tokenuri a fost

“înregistrată oficial în conformitate cu cerințele SEC“.

Robert Cohen, șeful diviziei cyber din cadrul Departamentului de Executare a SEC, a declarat că:

“SEC nu a aprobat și nu a autorizat niciun custode pentru criptomonede” și a avertizat investitorii să “fie vigilenți” în ceea ce privește ofertele inițiale de monede.