Satis Group publică un raport cu previziuni pentru criptomonede

Compania de consultanță pentru ICO-uri Satis Group a publicat un raport în care apreciază că Bitcoin va ajunge la 96,000$ în următorii 5 ani.

Satis Group este de asemenea de părere Monero și Decred vor înregistra creșteri semnificative, deoarece prezintă concepte noi și virale. În schimb, XRP va înregistra o prăbușire severă, ajungând la 0.01$.

”În rețelele de criptomonede, vedem evoluții pozitive pentru cele care au o creștere organică și o comunitate bine stabilită (precum LTC). Cele care au fost fork-uri bazate pe controverse temporare (precum BCH) înregistrează un trend descendent deoarece se bazează pe recunoașterea brandului. Proiectele promovate în mod înșelător, ale căror tokenuri nu sunt necesare nic măcar în propria rețea (precum XRP) vor avea o valoare extrem de scăzută”

se argumentează în analiza Satis Group.

În ce privește ETH, compania cosideră că este sub-evaluat, având în vedere că suportă 86% dintre noile proiecte ale pieței.

Bitcoin se menține în jurul valorii 7000$

În utilmele 24 de ore, prețurile criptomonedelor s-au menținut la un nivel similar cu cel de ieri. Bitcoin s-a tranzacționat în jurul valorii de 7000$. Volumul BTC se menține la 4.3 miliarde de dolari, iar evaluarea totală a pieței cripto rămâne sub 225 miliarde.

Perfomerul zilei este DOGEcoin, care a înregistrat o creștere de 23%. Asta după ce Yahoo Finance a listat criptomoneda pe platforma mobilă iOS, alături de Bitcoin, Ethereum și Litecoin.

CEO-ul companiei ShapeShift, Erik Voorhees, este de părere că urmează o perioadă de relativă stabilitate pentru săptămânile următoare.

Piața își va păstra evoluția pozitivă, însă nu va mai crește în salturi majore datorită volatilității scăzute.

Poliția japoneză investește în dezvoltarea de software pentru urmărirea tranzacțiilor cu criptomonede

Agenția Națională de Poliție din Japonia (NPA) a anunțat că va investi 35 milioane de yeni (315.000$) în dezvoltarea unui software care să urmărească tranzacțiile cu criptomonede.

Instituția se bazează pe expertiza privată pentru dezvoltarea programului. NPA dorește ca noul software să fie capabil să urmărească tranzacțiile semnalizate ca suspecte și să faciliteze identificare indivizilor care trimit sau primesc criptomonede.

Inițiativa se datorează numărului mare de activități ilegale ce implică criptomonedele ce s-au înregistrat în Japonia în ultimul an. NPA a declarat că în ultima jumătate a lui 2017 a primit 669 de rapoarte de activități suspecte de spălare de bani de la exchange-urile japoneze.

Anul trecut, cel puțin 6.2 milioane de dolari în criptomonede au fost furate din portofelele și conturile utilizatorilor.

CBOE intenționează să lanseze contracte ETH futures până la sfârșitul anului

CBOE Global Markets, proprietarul Chicago Board Options Exchange (CBOE), intenționează să lanseze contracte ETH futues în acest an.

Contractele se vor baza pe evoluția prețului Ethereum pe exchange-ul Gemini al fraților Winklevoss, similar cu BTC futures.

În prezent, compania așteaptă aprobare din partea autorității de reglementare CFTC pentru lansarea noului instrument de investiții.

Volumul de BTC futures a crescut cu 93% în trimestrul doi al lui 2018 față de primul trimestru. Aceasta demonstrează un interes în creștere pe piață pentru acest tip de derivative.