Bursa din Toronto listează ETF blockchain

Două noi produse derivative asociate industriei cripto sunt disponibile pe Bursa din Toronto (TSX) începând de ieri. Horizons Blockchain Technology ETF este un tip de security al cărui preț depinde de valoarea acțiunilor unor companii care produc aplicații bazate pe blockchain, precum Hive Blockchain Technologies Ltd. și Digital Realty Trust Inc., iar Hardware Index Fund ETF se bazează pe evoluția companiilor care produc hardware pentru minare precum Nvidia Corp.

Steve Hawkins, director executiv al companiei care a lansat aceste instrumente financiare, Horizons ETFs Management Canada Inc., a declarat pentru Bloomberg:

”Nu știm care companii blockchain vor avea succes sau ce aplicații vor deveni populare, dar știm că oamenii trebuie să investească în infrastructură pentru a construi blockchainuri. Așadar, companiile care oferă instrumentele de bază pentru tehnologie vor fi cele care ieși câștigătoare până la urmă”.

Horizons ETF oferă astfel investitorilor posibilitatea de a profita de popularitatea tehnologiei blockchain fără a risca volatilitatea pieței cripto propriu-zise.

Piața cripto scade din nou în urma hack-ului Bithumb

Cu toate că reprezentanții Bithumb au asigurat utilizatorii că vor acoperi pierderile suferite în hack-ul din data de 20 iunie, piața cripto a înregistrat noi scăderi în ultimele 24 de ore, ce variază de la 5% pentru Bitcoin până la 11% pentru EOS.

EOS a înregistrat numeroase probleme de la lansarea rețelei, iar decizia controversată de blocare a unor conturi luate de producătorii de blocuri săptămâna aceasta nu au încurajat în niciun fel utilizatorii.

Spre deosebire de EOS, alte două proiecte, ICON (ICX) și TRON (TRX), par să realizeze migrarea de pe blockchain-ul Ethereum către propriile rețele fără probleme.

Robinhood dorește să obțină licență pentru servicii bancare în SUA

Aplicația de tranzacționare cripto Robinhood planifică să ofere servicii ancare pentru cei 4 milioane de utilizatori înregistrați, conform Bloomberg. Compania este evaluată în prezent la 5.6 miliarde de dolari și a cunoscut o popularitate în creștere din luna februarie 2018, când a început să ofere servicii de tranzacționare de criptomonede cu comision 0.

Conform surselor Bloomberg, Robinhood poartă în prezent discuții cu autoritățile financiare americane pentru a deveni un furnizor de servicii bancare în SUA.

Anterior, atât Circle cât și Coinbase și-au anunțat decizia de a obține o astfel de licență, ceea ce ar facilita integrarea pieței cripto cu cea a sistemelor bancare.

Guvernul din Coreea de Sud investește 9 milioane de dolari în sprijinirea blockchain

Ministerul de Științe și Tehnologie din Coreea de Sud a anunțat că planifică să investească 10 milioane de won (echivalentul a 9 milioane de dolari) în dezvoltarea a 9 proiecte blockchain aplicabile pentru diferite domenii de activitate.

În colaborare cu ministerele responsabile, aceste proiecte vor fi aplicbile pentru managementul lanțurilor de aprovizionare pentru industria de creștere a animalelor, procedurile vamale, procesul de votare online, tranzacțiile imobiliare, distribuția internațională de documente electronice și logistica transporturilor maritime.

Inițiativa face parte din proiectul pe termen mediu și lung al guvernului de dezvoltare și implementare a tehnologiei blockchain în Coreea de Nord.