Piața cripto se mărește cu 16 miliarde în câteva ore, prețurile criptomonedelor înregistrează creșteri

După ce în weekend prețul Bitcoin s-a menținut în jurul valorii de 6300$, luni piața a înregistrat o creștere de 16 miliarde de dolari, ceea ce a stimulat valoarea tuturor criptomonedelor majore.

Bitcoin a ajuns la valoarea de 6680$, iar în prezent se tranzacționează în jurul pragului de 6600$ (o creștere de 5%). Ethereum are valoarea de 470$ în prezent, cu un volum de aproape 2 miliarde de dolari în ultimele 24 de ore.

Performanța BTC a fost imitată de aproape toate celelalte criptomonede din top, majoritatea înregistrând creșteri semnificative – cele mai performante sunt EOS, NEO și NEM, ale căror prețuri au crescut cu 12%, 18% și, respectiv, 15%.

Majoritatea volumelor de tranzacții au fost raportate de exchange-ul Coinex – conform Coinmarketcap, în ultimele 24 de ore perechea BTC/USDT a generat 1.16 miliarde de dolari. Coinex a depășit astfel cu 527% volumul raportat de Binance (care a înregistrat doar 220 milioane).

În ultimele 24 de ore, Coinex a găzduit 17% dintre tranzacțiile cu BCH, 15.5% pentru ETH și 19% pentru LTC. Principala justificare pentru aceste volume este implementarea modelului ”trans-fee mining” de recompensare a utilizatorilor pentru tranzacții cu tokenul nativ al platfromei.

Malware care folosește funcția de copy/paste monitorizează 2.3 milioane de ținte

Site-ul Bleeping Computer avertizează că a fost identificat un malware care monitorizează funcția Clipboard a Windows, înlocuind adresele copiate de utilizatori cu adresa atacatorului, astfel încât fondurile ajung la altă destinație.

Malware-ul, care face parte dintr-o familie de amenințări cunoscute sub numele de “atacatorii de clipboard”, obține controlul asupra memoriei, rulând în fundal pentru a se asigura că utilizatorii nu-i observă prezența.

Specialiștii în securitate recomandă utilizarea unui antivirus de calitate și verificarea informațiilor folosite pentru trimiterea de criptomonede, pentur a evita incidentele. De altfel, unele portofele digitale precum TREZOR îi obligă pe utilizatori să verifice adresele noi ori de câte ori sunt generate.

Platforma we trade anunță succesul proiectului de transferuri inter-bancare folosind blockchain

Platforma europeană We.trade este bazată pe tehnologia blockchain creată de IBM, în baza Hyperledger Fabric și include în prezent 20 de parteneri și cinci bănci.

Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Nordea, Rabobank, Santander, Société Générale și UniCredit sunt membri forndatori ai platformei, care doresc să implementeze tehnologia blockchain pentru a realiza transferuri rapide și sigure.

În prezent, We trade este disponibilă în 11 țări europene, iar succesul tranzacțiilor live derulate săptămâna aceasta reprezintă un pas important în implementarea blockchain pentru furnizorii de servicii financiare din uniunea Europeană.

Prețurile GPU, preconizate să scadă în luna iulie

Dacă în ultimele luni prețurile cardurilor grafice (GPU) a înregistrat o creștere semnificativă din cauza cererii de pe piața cripto, companiile producătoare sunt nevoite acum să le ofere la prețuri mai scăzute.

Lansarea pe piață a mai multor mineri ASIC a generat o scădere a cererii de GPU din partea minerilor de criptomonede, astfel încât producătorii de hardware precum Nvidia și AMD au concluzionat că vor fi necesare ajustări ale prețurilor pentru a-și vinde produsele.

DigiTimes raportează că producătorii de hardware au prevăzut o scădere a prețurilor cu 20% începând cu luna iulie, iar lansarea noilor modele de GPU dezvoltate de Nvidia va fi amânată până la sfârșitul anului.

De altfel, în luna mai, Nvidia a preconizat că vânzările de procesoare vor scădea cu două treimi în trimestrul doi al lui 2018, după ce în prima parte a anului a realizat venituri de 289 milioane de dolari datorită minerilor de criptomonede.