Bitcoin se menține la 6500$, Ethereum ajunge la 470$

Volumul de pe piața cripto a crescut cu 40 miliarde de dolari în ultimele 48 de ore, susținând avântul prețurilor pentru cele mai multe criptomonede. Bitcoin se menține peste pragul de 6500$, după ce la un moment dat sărise de 6650$, iar Ethereum se tranzacționează cu 470$.

Analiștii de pe piață creditează creșterea volumului de tranzacții faptului că exchange-ul Coinbase a lansat serviciile de custodie pentru investitorii instutuționali și avertizează că trendul ascendent al critpomonedelor se menține doar dacă volumele de tranzacție se mențin ridicate.

Rețeaua Ethereum, victimă a congestiei

În ultimele zilei, prețurile gas din rețeaua ethereum au crescut îngrjiorător, provocând congestie în rețea. Membrii comunității acuză exchange-ul chinez Fcoin pentru situație, mai ales că volumele de tranzacții sunt relativ scăzute.

Excahnge-ul Fcoin a anunțat un nou sistem de vot pentru listarea criptomonedelor, în care utilizatorii trebuie să depună tokenuri pe platformă, plătind comisioane de până la 85 gwei /gas. Procesul a determinat un val de pseudonime care votează prin acest sistem, provocând congestie în rețeaua Ethereum.

Practic, acest proces de votare generează ceea ce este cunoscut sub denumirea de atac Sybil, blocând tranzacțiile normale, în mod similar cu situația generată de aplicația CryptoKitties în decembrie anul trecut.

Vitalik Buterin a propus o nouă soluție de scalabilitate pentru Ethereum la începutul lunii iulie, însă până când este implementată, utilizatorii sunt frustrați de situație.

Syscoin înregistrează tranzacții suspecte, Binance suspendă serviciile

Exchange-ul Binance și-a suspendat ieri serviciile pe motive tehnice pentru 12 ore după ce sistemul de supraveghere a înregistrat tranzacții anormale cu criptomoneda Syscoin.

Mai exact, valoarea tranzacțiilor efectuate prin intermediul API-urilor cu Syscoin au înregistrat volume record, iar prețul criptomonedei a ajuns să fie de 96 BTC la un moment dat.

Binance a suspendat toate operațiunile și a eliminat cheile API pentru utilizatori, recomandând re-crearea acestora pentru cei care folosesc un astfel de sistem. De asemenea, a solicitat celor afectați să deschidă tichete pentru recuperarea fondurilor și a oferit reduceri de comisioane pentru utilizatorii platformei.

Syscoin derulează în prezent o investigație pentru a identifica vulnerabilitățile ce au determinat apariția tranzacțiilor anormale.

Guvernul din Bermuda modifică legile cu privire la bănci pentru a favoriza industria blockchain

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă piața cripto la nivel mondial este reticența sistemului bancar de a asigura servicii pentru companiile care derulează activități bazate pe criptomonede.

Bermuda nu este o excepție – cu toate că legislația din această țară este una favorabilă pentru stimularea industriei fintech și blockchain, operatorii se confruntă cu dificultăți în a identifica parteneri bancari.

Din acest motiv, guvernul din Bermuda a decis să elaboreze un amendament la legea cu privire la serviciile bancare pentru a crea un nou tip de serviciu dedicat fintech și blockchain.

Proiectul de lege a fost introdus în Parlament de David Burt, prim ministru și ministru de finanțe în Bermuda. Acesta a declarat:

“Succesul industriei fintech la nivel global depinde de capacitatea afacerilor care operează în acest spațiu să se bucure de serviciile bancare necesare. Atât în Bermuda, cât și în alte jurisdicții, relația cu băncile a fost cea mai mare provocare, iar soluționarea acesteia este una dintre prioritățile noastre”.