Crește prețul la energie electrică pentru mineri în Quebec

Regiunea Quebec a devenit o destinație preferată pentru mineri datorită prețului redus la energie electrică, însă în luna martie regiunea a refuzat să accepte noi contracte citând riscul de a nu mai fi capabili să acopere nevoile de electricitate pentru clineții rezindenți.

Hydro-Quebec, compania care în prezent asigură cei 10 TWh utilizați de minerii deja prezenți, a primit aprobare din partea Regie de Energie să implementeze o rată ”preferențială” pentru operațiunile cripto de 15 cenți per kilowatt-hour, de trei ori mai mare decât prețul normal. Decizia este operațională până în data de 28 iunie, perioadă în care companiile interesate să își stabilească operațiunile de minare au posibilitatea de a-și prezenta punctul de vedere.

Compania producătoare de energie a afirmat că a primit cereri de la 300 de companii care doresc să creeze ferme de minare în regiune, nevoile acestora reprezentând 40% din producția totală de electricitate. Bitfarms, companie de minare care operează în zonă, a declarat că prețurile scăzute sunt necesare pentru a stimula devoltarea industriei cripto în regiune și va participa la audieri pentru a susține punctul de vedere al industriei în fața autorităților.

John McAffee nu mai promovează ICO-uri

Una dintre cele mai populare voci din industria cripto, John McAffee, a anunțat pe Twitter că nu va mai promova ICO-uri din cauza ”amenințărilor” primite din partea autorității de reglementare SEC.

”Din cauza amenințărilor SEC, nu mai lucrez cu ICO-uri și nu mai fac recomandări, iar cei care derulează astfel de proiecte pot să se aștepte la arestări. Este nedrept dar este realitatea. În prezent lucrez la un articol despre o alternativă la ICO-uri care să nu intre sub autoritatea SEC. Aveți răbdare”, a afirmat McAfee pe Twitter.

Anterior, McAffee a relevat că este plătit cu până la 105.000$ per tweet pentru a promova proiecte și că nu se simte responsabil pentru rezultatele acestora, în contextul în care unele s-au dovedit a fi scheme pump-and-dump.

Saga EOS continuă

Producătorii de blocuri din rețeaua EOS au decis să blocheze 7 conturi compromise din cauza înșelătoriilor de tip phishing, stârnind controverse în comunitatea cripto. Decizia a fost luată în urma unei conferințe telefonice ce a durat două ore și s-a bazat pe faptul că nu a fost încă ratificată constituția EOSIO, ceea ce înseamnă că producătorii de blocuri pot să ignore decizia Forumului EOS Core Arbitration de a nu îngheța fondurile.

Liderii de opinie din comunitate consideră că o astfel de decizie, luată de un număr mic de jucători în urma unei conferințe telefonice este un semnal de alarmă când vine vorba de natura descentralizată a rețelei.

EOS New York a susținut decizia de blocare, justificând-o prin lipsa unui sistem de guvernare activ, ceea ce înseamnă că producătorii de blocuri sunt nevoiți să funcționeze ca ”judecător și executor”.

Skycoin se confrută cu probleme majore interne

După ce în luna mai Binance a decis să listeze criptomoneda Skycoin, proiectul s-a confruntat cu o cădere majoră datorată unor incidente de tip insider trading ce a provocad scăderea valorii de la 35 de dolari la 6.

Reprezentanții proiectului au anunțat că echipa de marketing a Skycoin, EVOLAB, a sustras aproximativ 100.000de criptomonede, iar după ce fapta a fost descoperită, nouă indivizi l-au atacat pe CEO-ul companiei, cunoscut drept Synth, și l-au ținut ostatic pe acesta și pe soția sa timp de câteva ore, timp în care au obținut acces la portofelele acestuia și au reșit să sustragă aproape 19 BTC și 6500 SKY.

Conform postărilor de pe site, reprezentanții Skycoin au solicitat exchange-urilor să blocheze conturile responsabililor până la soluționarea legală a situației.