Filiala serviciilor IT ale LG Corporation testează tehnologia de recunoaștere facială pentru un sistem de plăți folosind moneda digitală. LG CNS utilizează inteligență artificială, blockchain și tehnologii cloud pentru noua metodă de plată.

Conceptul de finanțe descentralizate – Ce este si ce presupune?

După identificarea unui angajat, sistemul îi permite să plătească automat pentru servicii și produse la restaurantul corporativ cu o monedă comunitară pre-înregistrată pe bază de blockchain. Acest sistem este in teste încă din martie, iar in prezent, doar unul dintre birourile companiei participă la proces. LG CNS intenționează deja să extindă acest serviciu la mai multe cafenele și magazine interne.

LG cauta o soluție bazată pe blockchain inca din 2019

Lee Joon-Won, manager de dezvoltare a afacerilor la LG CNS, a declarat pentru IT Times:

„Este de așteptat ca monedele comunității bazate pe blockchain să fie folosite de mult mai mulți oameni. Sistemul devine mai convenabil atunci când este utilizat în combinație cu tehnologii precum AI. Tehnologiile de plată la distanță devin din ce în ce mai utilizate în prezent, iar blockchain crește fiabilitatea tranzacțiilor și va fi utilizat în mai mare măsură”.

Compania consideră că plățile bazate pe recunoașterea facială sunt mai convenabile decât etichetele inteligente sau codurile QR în timpul pantemiei.

La începutul lunii aprilie, LG CNS a lansat, de asemenea, un sistem de acces la recunoașterea facială pe bază de AI la intrarea sediului din Seul.

Aceasta nu este singura soluție bazată pe blockchain pe care compania a dezvoltat-o. În iulie anul trecut, compania a dezvăluit planurile de a utiliza tehnologia blockchain pentru a favoriza transparența lanțului de aprovizionare pentru rețelele de cantine școlare.

Datele de pe blockchain vor include informații despre producția, procesarea, distribuția, achiziția și consumul produselor. Acestea vor fi ulterior puse la dispoziția publicului interesat.

De asemenea, în noiembrie 2019, LG CNS s-a asociat cu filiala blockchain a furnizorului de internet, Kakao, pentru a dezvolta o infrastructură compatibilă.

CryptoZZ