Clem Chambers, CEO-ul Advanced Financial Network, s-a remarcat în comunitatea cripto pentru analizele bazate pe statisticile Google Trends despre Bitcoin. Investitorul britanic a publicat recent un articol pentru revista Forbes, concluzionand că cea mai dificilă perioadă pentru Bitcoin a trecut.

Conform cu statisticile Google Trends, căutările publice despre criptomonede sunt în creștere prin comparație cu subiecte populare precum ”Trump” și ”Taylor Swift” sau “Kim Kardashian”.

”Bitcoin are o reputație de brand extrem de dezvoltată. Oricare ar fi motivele, lumea este fascinată de subiect”.

Chambers a concluzionat că interesul în acțiunile de pe bursă crește atunci când prețurile acestora scad, însă situația este inversă când vine vorba despre criptomonede.

”Situația sugerează că trazancțiile pe bursă sunt alimentate de teamă, în timp ce cele legate de criptomonede sunt alimentate de lăcomie, ceea ce reprezintă o idee tentantă”.

Căutările pe Google ale termenului Bitcoin au crescut odată cu creșterea prețurilor. Datele cumulate de pe ultimele patru luni relevă că există o conexiune între creșterea căutărilor și creșterea prețului Bitcoin. Concluziile lui Chambers sunt interesante, chiar dacă nu sunt singurul aspect luat în considerare de analiștii de pe piața cripto.

Analiza lui Clem Chambers relevă că perioada cea mai grea pentru Bitcoin a trecut. Totuși acesta afirmă că el spera să scadă mai mult pentru a putea să cumpere la preț mai mic.

”Din punctul meu de vedere, eu încă sper că voi avea oportunitate de a cumpăra la preț sub 5000$”.

Pentru cei care au investit deja în Bitcoin, mai ales în perioada în care a ajuns la valoarea maximă de 15.000$ din 2018, ideea că s-a ajuns deja la valoarea minimă reprezintă o veste pozitivă.

Cu toate acestea

în ultimele zile, Bitcoin a scăzut din nou la valoarea de 7000$. Aceasta confirmă volatilitatea criptomonedei și faptul că ”urșii” de pe piață sunt din nou în control.