Gazprombank inițiază proiecte pilot de tranzacționare cu criptomonede în Elveția

Având în vedere că legislația cu privire la criptomonede nu a fost încă adoptată în Rusia (noul pachet de legi va fi votat abia în iulie 2018), una dintre cele mai mari bănci ruseși, Gazprombank, a decis să inițieze proiecte pilot cu privire la criptomonede în Elveția.

Reprezentanții băncii au declarat că inișiativa a fost lansată ca urmare a cererii clienților pentru aceste tipuri de servicii.

O altă bancă rusească, Sberbank, a declarat la începutul anului că va deschide un exchange de criptomonede în Elveția datorită legislației permisive a acestei țări.

Exchange-ul japonez GMO Coin implementează noi măsuri de securitate în urma avertizării primite de la autoritățile financiare din Japonia.

În urma hack-ului de la Coincheck, Agenția de Servicii Financiare din Japonia (FSA) a derulat verificări la toate exchange-urile care operează în țară, transmițând avertismente severe celor care nu au sisteme de securitate și protecție suficient de bune.

GMO Coin a fost unul dintre exchange-urile care a primit un astfel de avertisment, iar vineri a anunțat că va implementa măsuri de remediere a vulnerabilităților.

În urma verificărilor efectuate de FSA, două exchange-uri japoneze și-au închis activitatea (Mr. Exchange și Tokyo GateWay), iar Binance a decis să își mute operațiunile în Malta după ce a primit un avertisment cu privire la necesitatea de a se înregistra în Japonia.

IBM despre proiectele blockchain în care este interesat să participe

Jesse Lund, noul director de dezoltare al IBM pe domeniul Blockchain, a declarat că gigantul este interesat să colaboreze în diverse tipuri de proiecte bazate pe blockchain și criptomonede. După ce în octombrie 2017 au inițiat o colaborare cu Stellar, bazat pe criptomoneda acestora Lumen (XLM), IBM s-a declarat interesat să se implice și în alte proiecte – precum ideea de a lansat o criptomonedă fiat în cooperare cu 20 de bănci centrale.

În conformitate cu declarațiile lui Lund, tehnologia blockchain oferă posibilitatea băncilor de a realiza tranzacții inter-bancare și internaționale mai rapid, mai transparent și mai sigur.

Pentru a pune în practică aceste idei, Lund este de părere că viitorul va fi bazat pe cooperarea dintre instituțiile financiare clasice și companiile private care dezvoltă diferite aplicații ale tehnologiei blockchain.

Nvidia declară că minarea de criptomonede contribuie la stimularea pieței de GPU

Jensen Huang, directorul general al Nvidia, a declarat că în opinia sa cerearea de plăci video pentru minare va rămâne ridicată în mare parte datorită pieței în creștere a criptomonedelor. Analiștii susțin că minerii asigură aproximativ 10% din veniturile producătorilor de GPU precum Nvidia și AMD, deși au început să apară și alți producători care țintesc această nișă de cumpărători (de exemplu, Bitmain dezvoltă un ASIC special conceput pentru minarea de Ethereum, care este a doua criptomonedă ca volum pe piață).

Cu toate acestea, Nvidia rămâne pe poziții ca unul dintre cei mai mari furnizori, chiar dacă scăderea prețului bitcoin sub 7500$ a generat o ușoară scădere a cererii de GPU.