Un articol publicat de revista Forbes susține că Binance a pus în practică un plan complex de evitare a relegmentărilor legale cu privire la criptomonede. Este vorba despre o prezentare ce include o structură de corporații care facilitează obținerea de venituri, protejând în același timp conducerea de consecințe legale.

Sursa confidențială a Forbes a declarat că documentul ar fost creat de fostul angajat Binance, Harry Zhou. Acesta este în prezent cofondatorul exchange-ului Koi Trading, înregistrat în San Francisco.

Strategia de evitare a reglementărilor americane

Aparent, strategia i-ar fi fost prezentată CEO-ului Binance Changpeng Zhao în trimestrul IV al lui 2018.
Autorul articolului Forbes susține că o mare parte dintre ”strategiile de evitare” din prezentare au fost deja implementate. De exemplu, crearea unei entități independente și reglementate dedicată pieței americane (Binance.US). Aparent, aceasta ar fi o strategie de ”direcționare a fondurilor către compania-mamă sub pretextul taxelor de licențiere”. Deoarece relația dintre Binance și Binance.US este una contractuală, aparent eventualele sancțiuni legale nu ar afecta managementul general.

Testeaza BRAVE, castiga BAT si sustine revista noastra!

De asemenea, implicarea Binance în diferite inițiative de tip sandbox cu autoritățile americane este considerată o ”strategie de distragere a atenției”. Binance.US a obținut aprobare de la Departamentul Financiar din New York pentru a tranzacționa criptomoneda stabilă BUSD, dar nu are o BitLicense completă. Aparent, aceasta ar fi parte din strategia de evitare a reglementărilor americane.

Alte acțiuni ale lui CZ, precum mutarea Binance în Insulele Cayman, promovarea utilizării VPN și lansarea unui DEX sunt considerate de jurnaliștii Forbes drept strategii de evitare a responsabilității legale.

Per ansamblu, articolul încearcă să inducă ideea că Binance a implementat o serie de măsuri care să protejeze managementul de consecințe legale. De asemenea, a sugerat că FBI și IRS ar investiga activitatea exchange-ului.

Ce spunde Binance?

La rândul său, Changpeng Zhao și-a prezentat punctul de vedere cu privire la acuzații pe Twitter:

”FUD. Afirmațiile și acuzațiile din articol sunt incorecte. Întregul articol se bazează pe un document al unei terțe părți. Documentul menționat nu a fost produs de un angajat Binance (actual sau ex). Oricine poate produce un „document de strategie”,

dar nu înseamnă că Binance le urmează.

“Binance a colaborat cu mulți dintre cei mai importanți furnizori de instrumente KYC/ AML din industrie (inclusiv Ciphertrace, Elliptic, Refinitiv, Jumio și multe altele) pentru a susține standarde de reglementare ridicate și vom continua să facem acest lucru. În ceea ce privește SUA, Binance are restricții și proceduri de operare foarte dure, motiv pentru care avem segregarea Binance.US ca platformă independentă.”