SWIFT colaborează cu R3, dar este ezitant cu privire la blockchain

SWIFT a anunțat că intenționează să lanseze un gateway proof-of-concept (PoC) denumit GPI Link, care va permite companiei R3 să se conecteze la rețea.

Prin urmare, SWIFT a făcut un nou pas către adoptarea blockchain. In trecut compania și-a exprimat îngrijorarea cu privire la maturitatea tehnologiei. Cu toate acestea, concurenții SWIFT și-au exprimat deja preocupările, spunând că noul sistem nu este suficient de decentralizat.

SWIFT este un serviciu de mesagerie interbancară ce include 11 000 de bănci membre în peste 200 de țări. Rețeaua sa gestionează 5 trilioane de tranzacții pe zi în întreaga lumeși este unul dintre cei mai importanți actori din industria bancară.

Weekend cu scăderi minore pe piața cripto

În acest weekend, prețurile criptomonedelor au scăzut ușor, cu Bitcoin menținându-se peste valoare de 3450$. XRP se menține peste valoare de 0.3$, în timp ce Ethereum se tranzacționează în jurul valorii de 105$. Singurele excepții din top 25 au fost Waves și Maker, care au înregistrat creșteri de 2-3%.

Per ansamblu, evaluarea totală a pieței cripto a scăzut cu 500 milioane, ajungând la 113,5 miliarde de dolari.

Trader ce a câștigat 200 milioane de dolari din cripto: piața urșilor nu va mai dura mult

Traderul 200M_trader, care a câștigat 200 de milioane de dolari din cripto, este de părere că pița urșilor nu va mai dura mult timp. Deși a refuzat să își releve identitatea, 200M_trader a început să investească în Bitcoin încă din 2011. Printr-o investiție de 55 milioane de dolari în Ethereum, el a reușit să transforme această sumă în 283 milioane de dolari în 30 de zile.

Întrebat despre actuala piață, el a declarat că a vândut suficient pentru a supraviețui în această perioadă.

”Am avut deja o experiență a unei mari scăderi a pieței din 2013 până în 2015, când Bitcoin a ajuns la aproximativ 1.200 de dolari. Căderea este întotdeauna o posibilitate de reîncărcare, ceea ce fac și acum. Piața are cicluri și este important să ne amintim acest lucru atât în timpul creșterii rapide, cât și în cazul unei căderi puternice. Este, de asemenea, doar o chestiune de timp când marii jucători vor intra pe această piață de-a binelea.”

Traderul este de părere că principalul imbold va fi înjumătățirea recompensei de bloc a Bitcoin, ce va avea loc în mai 2020. Istoric vorbind, prețul BTC a crescut cu un an înainte de acest eveniment.

SIM swapper, condamnat la 10 ani de închisoare

Joel Ortiz, un student acuzat de fur de cripto în valoare de peste 5 milioane de dolari. A pledat vinovat și a acceptat o sentință de închisoare de 10 ani. Ortiz a fost arestat anul trecut și a fost acuzat de deturnarea numerelor de telefon de aproximativ 40 de persoane. El este acum prima persoană care urmează să fie condamnată pentru infracțiunea de SIM swapping.

Tânărul de 20 de ani din Boston a fost reținut la aeroportul din Los Angeles în iulie 2018, încercând să plece în Europa. El este unul dintre câțiva hackeri arestați pentru SIM swapping anul trecut, ce îi include pe Xzavyer Narvaez, Nicholas Truglia și Joseph Harris.