Legislatorii americani încearcă din nou să introducă o scutire de taxe pentru tranzațiile cu criptomonede de valoare mică. Patru parlamentari, doi republicani și doi democrați, au propus un amendament la codul de taxare al IRS. Acesta ar scuti de impozitare tranzacțiile ce au generat câștiguri sub valoare de 200 de dolari. Proiectul se numește “The Virtual Currency Tax Fairness Act of 2020” și este susținut de Suzan DelBene (D-Wash.), David Schweikert (R-Ariz.), Darren Soto (D-Fla.) și Tom Emmer (R-Minn.)

Taxe pentru tranzațiile cu criptomonede

Din punct de vedere practic, proiectul de lege ar putea simplifica sarcinile fiscale ale utilizatorilor cripto de zi cu zi. Legislația actuală îi obligă să țină evidențe detaliate pentru cele mai mărunte utilizări ale criptomonedelor. Activele digitale au început să fie impozitate de IRS încă din 2014, când Bitcoin și altcoins au fost definite ca mărfuri impozabile.

Amendamentul bipartizan propus nu modifică această determinare birocratică, dar ar oferi ajutor pentru cazurile de utilizare la nivel scăzut. Propunerea nu ar afecta în niciun fel investițiile substanțiale.
Neeraj Agrawal, directorul comunicațiilor pentru Coin Center este unul dintre cei ce a făcut lobby pentru acest proiect de lege. El a declarat că actuala legislație este o povară pentru utilizatorii de zi cu zi:

„Această scutire de impozite ar permite utilizatorilor să facă lucruri simple, cum să realizeze tranzacții minore prin dApps sau să trimită sume mici fără a fi nevoiți să facă calcule compleze al câștigurilor de capital de fiecare dată”,

a spus Agrawal.

În forma propusă, amendamentul s-ar aplica retroactiv pentru tranzacțiile realizate în anul 2020.

Rămâne însă de văzut dacă proiectul va fi aprobat. În 2017, Schweikert a sponsorizat o legislație similară, dar care stabilea limita la 600 de dolari. Proiectul de lege nu a ajuns la comitet, fiind respins în Camera Reprezentanților.

CryptoZZ