La sfârșitul lunii decemberie, IRS a modificat condițiile de raportare a donațiilor pentru organizațiile caritabile. Conform noilor prevederi, acestea trebuie raportate în formularul 990 din sistemul fiscal american.

În afară de amendamentul menționat, în anumite situații, organizațiile non-profit trebuie să ofere chitanțe de primire pentru donațiile în criptomonede.

”Dacă organizațiile scutite de taxe primesc donații bazate pe monedă virtuală care depășesc 5.000 USD, în general, ar trebui să semneze Formularul 8283, care confirmă primirea contribuțiilor. De asemenea, ar trebui să ofere chitanțe scrise ale donațiilor egale cu o valoare mai mare sau mai mare de 250 USD”,

a adăugat agenția de taxe și impozite americană.

Donațiile în criptomonede, în creștere

La începutul lunii octombrie a anului trecut, UNICEF și-a anunțat intenția de a accepta donații în criptomonedele Bitcoin și Ethereum. Organizatia internaționala s-a asociat cu fundația Ethereum pentru a extinde adopția criptomonedelor ca sistem de donație.

Aceasta este o modalitate eficientă de dezvoltare pentru ecosistemul cripto. Eliminarea intermediarilor și a beneficiarilor falsi în actul de caritate rezonează bine cu idealurile pentru criptomonede.

IRS a dovedit că ia în considerare serios adopția criptomonedelor, în contextul în care scopul său este de a asigura transparența tranzacțiilor.

Consilierul șef al IRS, Michael Desmond, a declarat în octombrie 2019:

”IRS lucrează în continuare la îndrumări suplimentare privind criptomonedele pentru a rezolva întrebări privind conformitatea, inclusiv calculul bazelor, evaluării și raportării informațiilor. Agenția își va intensifica eforturile pentru a se asigura ca utilizatorii de criptomonede respecta obligațiile fiscale”,

a adăugat Desmond.

Adoptia criptomonedelor se poate derula corect dacă toate scenariile de utilizare sunt explorate în mod corespunzător. Chiar dacă donatorii au fost scutiți de raportarea operațiunilor caritabile bazate pe cripto, organizațiile de caritate și instituțiile scutite de taxe au fost aduse sub autoritatea IRS în ce privește declararea veniturilor.

CryptoZZ