FCA restructurează taxele de înregistrare pentru companiile cripto din Marea Britanie

Autoritatea pentru conduita financiară a Marii Britanii a modificat structura, in ce priveste, taxele de înregistrare pentru companiile cripto.

Noua structură se bazează pe veniturile pe care firmele cripto le generează. Dacă venitul lor din activitatea cripto din Marea Britanie este de până la 250.000 lire sterline, vor plăti 2.000 £. Pentru cele cu venituri mai mari, taxele de înregistrare vor fi de 10.000 lire sterline.

Anterior, FCA propusese o taxă generală de 5.000 de lire, dar comunitatea a susținut că este „prea mare pentru firmele mici și start-up-uri”.

Începând cu data de 10 ianuarie 2020, toate companiile ce doresc să opereze în Marea Britanie trebuie să se înregistreze. Decizia s-a bazat pe intrarea în vigoare a celei de-a cincea directivă anti-spălare de bani a Uniunii Europene (5AMLD). Pentru firmele existente, termenul de înregistrare la FCA este 10 ianuarie 2021.

Autoritățile americane scot la licitație 4000 de Bitcoin

Peste 4.000 de Bitcoin – echivalentul a aproape 37 de milioane de dolari – vor fi scoși la licitație de către autoritățile din SUA pe 18 februarie.

U.S. Marshals Service (USMS) a anunțat că va scoate la licitație 4.040.54069820 BTC proveniți din mai multe cazuri de confiscare. Cei interesați trebuie să se înregistreze până pe data de 12 februarie și depună un depozit de 200.000$ pentru a participa.

Licitația va vedea patru blocuri, de 2.500 BTC, 1.000 BTC, 500 BTC și, respectiv, 40.54069820 BTC.

“USMS va anunța toți ofertanții cu privire la eligibilitatea lor de a participa la licitație prin e-mail, cel târziu la ora 17:00 EST, joi, 13 februarie 2020”,

a declarat USMS în declarația sa.

USMS a organizat prima licitație Bitcoin în vara lui 2014, când investitorul Tim Draper a cumpărat aproape 30.000 BTC pe 10 blocuri de licitație.

O serie de alte licitații, inclusiv criptomonede confiscate în urma închiderii pieței dark web Silk Road, au avut loc ulterior. Cea mai recentă a avut loc la sfârșitul anului 2018.

Procesatorul de plăți cripto Ramp primește licență bancară pentru UE

Compania Ramp, înregistrată în Varșovia, a anunțat că a primit o licență bancară deschisă în Europa.

Firma a fost autorizată de Autoritatea de supraveghere financiară din Polonia pentru procesarea datelor bancare. Licența va permite procesarea mai rapidă, mai simplă și mai ieftină a tranzacțiilor cu criptomonede pentru utilizatorii din Uniunea Europeană care au cont bancar. Procesatorul de plăți oferă decontarea tranzacțiilor pe baza conexiunilor API cu băncile.

Ramp funcționează ca piață P2P unde proprietarii de pooluri de lichidități (vânzătorii de criptomonede) oferă lichiditate utilizatorilor finali (cumpărătorii de criptomonede). În prezent, rețeaua Ramp este disponibilă în Marea Britanie, dar se va extinde în curând în întreaga zonă euro

Google Play reintroduce jocul Bitcoin Blast

Săptămâna trecută, Google Play a suspendat aplicația Bitcoin Blast, extinzându-și cenzura conținuturilor legate de criptomonede. Acesta este un joc similar cu Candy Crush care permite utilizatorilor să câștige sume mici de Satoshi.

Echipa din spatele aplicației a solicitat imediat re-evaluarea deciziei de suspendare. După o discuție și previzualizare, aplicația a fost reinstalată, deși utilizatorii raportează încă probleme.

În acest moment, se pare că poziția Google în ceea ce privește aplicațiile bazate pe criptomonede este să greșească pe partea interzicerii. Recent, o situație similară a fost înregistrată cu portofelul MetaMask, care a fost de asemenea restabilit într-o săptămână.

CryptoZZ