OKEx lansează futures trading în USDT

Exchange-ul OKEx a anunțat că va lansa tranzacționare de futures in Tether (USDT), cu leverage de până la 100X.

Potrivit comunicatului de presă contractele vor avea decontare zilnică și oferă perechi cu Bitcoin (BTC), EOS, Ether (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), XRP, Ethereum Clasic (ETC), Bitcoin SV (BSV) și Tron (TRX).

OKEx susține că oferirea de contracte derivate bazate pe criptomoneda stabilă va oferi un mijloc mai eficient de a calcula riscurile.

Contractele futures USDT vor fi lansate pe 14 noiembrie, iar USDT Perpetual Swap va fi lansat pe 9 decembrie.

Între timp, Binance a anunțat că volumele zilnice de tranzacționare pentru contractele futures au ajuns la o valoare medie de 2 miliarde de dolari.


Guvernul coreean acordă 9 milioane de dolari sprijin pentru proiectele blockchain

Agenția de Securitate a Internetului din Coreea (KISA) va sprijini proiecte legate de blockchain cu 10,5 miliarde won (aproximativ 9 milioane de dolari) în 2020. Aproximativ 10 proiecte vor fi alese pentru anul viitor, în timp ce unul sau două dintre acestea vor primi finanțare pe parcursul mai multor ani. Finanțarea maximă va fi de 1,2 milioane de dolari pe proiect.

Atât proiectele din sectorul public, cât și cele din sectorul privat vor fi eligibile pentru a aplica, dar agenția a anunțat că nu va sprijin proiecte bazate pe criptomonede sau de tip exchange cripto.

Acesta va fi al treilea an în care KISA va oferi sprijin financiar proiectelor blockchain. Agenția funcționează sub egida Ministerului Științei și TIC.

Microsoft Azure oferă mai mult suport pentru tehnologia Internet of Things

Compania Microsoft a dezvăluit numeroase upgrade-uri la platforma sa Azure IoT Central, destinată companiilor care folosesc dispozitive compatibile cu tehnologia Internet of Things.

La congresul IoT Solutions World, Microsoft a anunțat noi capabilități în serviciul său de cloud computing Azure. Acestea urmăresc să „simplifice” întregul proces pentru clienții săi și să furnizeze soluții IoT „extrem de securizate”.

Printre upgrade-uri se numără extinderea sistemului de mesagerie între device-uri IoT messaging hub și Azure Event Grid, care facilitează transmisterea de telemetrie între Azure și terți. Cele două upgrade-uri vor fi lansate până la sfârșitul lunii noiembrie.

Compania a anunțat că suita de software Azure IoT (SaaS) a înregistrat creșteri de utilizare de aproape 150% de la an la an.

Telefónica colaborează cu 8000 de companii pentru dezvoltarea de soluții blockchain în Spania

Compania de telecomunicații spaniole Telefónica a anunțat că va colaborae cu Asociația Parcurilor Științifice și Tehnologice din Spania (APTE) pentru pentru dezvoltarea de soluții bazate pe blockchain.

Inițiativa va include 64 de parcuri tehnologice care găzduiesc 8.157 de companii spaniole.

Conform anunțului, obiectivul inițiativei este de investiga diverse procese care pot fi îmbunătățite prin aplicații blockchain.

CryptoZZ