Trazacțiile SegWit ajung la peste 60% 

Date recente din mai multe surse relevă că peste 60% din tranzacțiile Bitcoin folosesc tehnologia SegWit (Segregated Witness). Lansată în 2015, aceasta reduce dimensiunea tranzacțiilor și crește viteza acestora. Trazacțiile SegWit sunt folosite de multe portofele de criptomonede.

Conform SegWit.Space, adoptarea protocolului a ajuns până la 66% pe data de 4 ianuarie. Alte diagrame, precum transacationfee.info și Woobull, resursa de date a statisticianului Willy Woo, situează în prezent cifra la aproximativ 59%.

Creșterea adopției SegWit se datorează în special faptului că exchange-ul BitMEX a integrat tehnologia în luna decembrie. În prezent, singurul exchange de mari dimensiuni care încă mai folosește adrese Bitcoin legacy este Binance.

Bloomberg: Halvingul Bitcoin va genera creșterea prețurilor

Evenimentul de înjumătățire a recompenselor de bloc (halvening) va genera creșterea prețului Bitcoin, susțin cripto-entuziaștii. Conform Bloomberg, acest lucru s-a întâmplat deja două ori în istoria criptomonedei. În 2012, când recompensa blocului a scăzut de la 50 la 25 de bitcoini, prețurile au crescut aproape 8.200% într-un an. În 2016, în cele 18 luni după halvening, Bitcoin a crescut cu peste 2.200%.

Cu toate acestea, cererea de Bitcoin pare mult mai redusă decât în anii precedenți. În plus, publicul este, de asemenea, mai conștient de problemele structurale pe termen lung ale criptomonedei. Acestea au potențialul de a reduce entuziasmul investitorilor cu experiență.

În prezent, Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 7.500$, o creștere ușoară în acest an.

 

Timpul de generare a blocurilor ETH a scăzut de la 17 la 13 secunde

Cu câteva zile în urmă, Ethereum a trecut prin hard fork-ul Muir Glacier, ce a amânat din nou bomba de dificultate. Acest lucru a făcut ca timpul de generare a noilor blocuri să scadă de la 17 secunde la 12.69 secunde.

O consecință a schimbării este faptul că oferta Ethereum este probabil să crească cu aproximativ 25%. Numărul de monede minate zilnic a crescut de la 10.000 ETH la 12.000 ETH. Experții se așteaptă ca emisia să se stabilizeze la aproximativ 13.500 ETH pe zi.

Ce este Ethereum?

Asta înseamnă că, în prezent, inflația din rețeaua Ethereum a ajuns la aproximativ 5% pe an. Odată cu implementarea noului consens Proof-of-Stake, dezvoltatorii se așteaptă ca inflația să scadă la 0.22%.
De asemenea, bomba de dificultate va fi re-implementată, cel mai probabil în septembrie 2021.

În prezent, prețul Ethereum se situează sub pragul de 140$, o ușoară creștere față de valoare de 130$ de la începutul anului.

Trazacțiile SegWit

SEC solicită Telegram sa pună la dispoziție documentele cu privire la ICO

Autoritatea de supraveghere americană SEC a solicitat Telegram să pună la dispoziție documentele cu privire la modul în care au fost folosite fondurile acumulate prin intermediul ICO-ului GRAM. SEC a declarat că informațiile sunt necesare înainte de depozițiile de săptămâna viitoare. Trei angajați ai Telegram, inclusiv fondatorul și CEO Pavel Durov vor trebui să de declarații legate de ICO-ul GRAM.

Pentru moment, judecătorul care se ocupă de caz nu a obligat Telegram să pună la dispoziție respectivele documente. Compania trebuie doar să explice oficial de ce nu este de acord cu înaintarea acestora.

SEC a supendat distribuția tokenurilor GRAM în octombrie 2019 pe motiv că este vorba despre vânzarea de securities neînregistrate.

CryptoZZ