Universitatea din Malta a anunțat un parteneriat cu Agenția de Tehnologie a Informației (MITA). În baza acestuia se oferă burse pentru studenții care doresc să studieze blockchain și DLT.

Valoarea burselor este de 300.000 euro și sunt distribuite pe o perioadă de 3 ani. Studenții din domeniile tehnologiei informației și comunicațiilor, dreptului, finanțelor, ingineriei pot accesa bursele pentru finalizarea studiilor de master și doctorat.

Decizia guvernului de a sponsoriza aceste studii face parte din inițiativa de promovare a noilor tehnologii. Malta dorește să devină un hub internațional pentru tehnologia blockchain și cripto.

În afară de legislație prietenoasă, insula necesită și personal calificat în domeniu. Multe companii specializate pe criptomonede și blockchain și-au anunțat intenția de a se localiza în Malta, astfel încât pe piața muncii locală este o cerere mare de personal calificat.

Silvio Schembri, secretarul parlamentar pentru economia digitală, a declarat:

”Aceste companii au nevoie de resurse tehnice atât pentru a construi și a opera prin utilizarea acestei tehnologii, cât și pentru experți în servicii financiare, drept și roluri manageriale”.

Guvernul speră ca noii absolvenți să aibă astfel oportunitatea de a ocupa funcții importante în domeniul blockchain.

Directorul executiv al MITA

Tony Sultana, a declarat că programe de burse similare vor fi implementate și pentru alte instutuții de educație.

Rectorul de Universitatea din Malta, Alfred Vella, susține că programele de studii vor include cursuri legate de blockchain, monede digitale, inteligență artificală și fintech. Acestea se vor aplica pentru facultățile de drept, finanțe și IT.

Studenții care urmează aceste cursuri vor avea astfel opțiunea de accesa noile burse sponsorizate de MITA. Malta este cunoscută pentru mediul său cripto-prietenos și pentru eforturile sale publice de a deveni “insula blockchain”.

În ultima lună, Parlamentul maltez a adoptat trei legi care stabilesc un cadru de reglementare pentru tehnologia blockchain. Acestea fac națiunea insulară un pionier în furnizarea unui cadru juridic solid pentru companiile cripto.