În perioada 7-9 septembrie, Universitatea din Wyoming a organizat un hackaton la care au participat 27 de echipe de dezvoltatori.

Denumit Wyohackathon: Breakin’ Through, evenimentul a inclus invitați din industria cripto și a fost declarat un succes de către organizatori.

De asemenea, cei trei candidați pentru postul de guvernator al statului Wyoming au vizitat evenimentul, demonstrând deschiderea autorităților spre industria blockchain și cripto.

Cele 27 de echipe participante au inclus un inginer senior de la Google și o serie de dezvoltatori ce activează deja în industria cripto. Printre sponsorii de la hackaton s-au numărat compania Microsoft, laboratoarele Consensys, compania Shapeshift și eToro.

Echipele câștigătoare au fost:

Locul 1 (premiu 12.000$) – Token Subscription Team – care a creat un program de abonament ce permita plata automatizată.

Locul 2 (premiu 8,000$) – Peregrine Team . Au creat o interfață ușor de utilizat pentru interacțiunea cu contracte smart cu mai multe semnături. Permite crearea “propunerilor” care necesită semnare de către mai multe părți. Acestea permit trimiterea de Ether și executarea de alte contracte inteligente.

Locul 3 (premiu 4000$) – WyoFlow Team. Au creat o platformă și un token tip utility pentru a proteja resursele de apă ale Wyoming. Platforma WyoFlow utilizează tokenuri Ethereum, ERC20 și ERC721 și tokenuri MakerDAO DAI.

Cea mai creativă echipă (premium 1000$) – Cowgirl Technologies Team – un proiect de cursuri specializate pe cripto pentru studenții de la Universitatea din Wyoming, care să stimuleze donațiile în criptomonede pentru instituția de învățământ.

Favoritul audienței (premiu 1000$) – Rawhide Team – o aplicație ce menține profilele genetice ale bovinelor pe blockchain și permite gestionarea genetică a efectivelor și proprietatea fracționată.

Caitlin Long, profesor la Universitatea din Wyoming și organizator al hackaton-ului, a declarat că succes din acest an este un semnal că acest eveniment ar trebui repetat și în anii următori.

Având în vedere interesul manifestat de autoritățile locale pentru blockchain și cripto, șansele sunt ridicate.

Wyoming a construit în mod liniștit, dar destul de repede o reputație în comunitatea cripto. În acest an, legislatura statului a aprobat aproape cinci legi favorabile pentru industria blockchain. Asta la cererea reprezentantului Tyler Lindholm și a noii-formate Wyoming Blockchain Coalition.

Statul a decis să scutească criptomonede de legile emiterii banilor. Concomitent a decis că tokenurile utility nu intră sub incidența reglementărilor cu privire la securities.

De asemenea, a decis că nu va taxa criptomonedele ca proprietăți, au recomandat încorporarea tehnologiei blockchain în activitățile corporațiilor și au implementat noi categorii de coduri CAEN pentru firmele care utilizează blockchain.