Miliardarul Warren Buffet a făcut recent declarații pozitive cu privire la tehnologia blockchain, deși poziția sa față de Bitcoin nu s-a modificat.

Într-un interviu acordat CNBC, CEO-ul conglomeratului Berkshire Hathaway a declarat:

“Tehnologia este ingenioasă și blockchain este important, dar bitcoin nu are nicio valoare unică. Nu produce nimic, poți să te uiți la ei toată ziua și nu obții niciun beneficiu.”

Tranzactioneaza Bitcoin folosind LDV Bank!

Buffet a susținut că Bitcoin este ”o iluzie” ce profită de dorința oamenilor pentru profit. Totodata atrage șarlatani care urmăresc să profite de naivitatea publicului:

“Oamenii își pun speranțele că ceva de genul ăsta o să le schimbe viața. Este foarte ingenios să-ți dai seama cum să ai o ofertă limitată și să-i faci mai greu și mai scump să-i creezi în timp. Dar într-un final, utilitatea blockhain nu depinde de Bitcoin.”

Buffet nu a explicat însă de ce consideră că tehnologia este importantă, recunoscând că opinia sa se bazează pe informații primite de la alții. El a reiterat însă că prețul Bitcoin este dependent de ideea că oamenii sunt dispuși să plătească mai mult pentru fiecare criptomonedă achiziționată.

În ianuarie 2018, Buffet a prezis că Bitcoinul va ajunge la “un sfârșit rău” și a subliniat că Berkshire nu se va implica în contractele futures bazate pe criptomonede.

Economiștii de modă veche, critici față de criptomonede

Buffet a fost un critic al criptomonedelor de mult timp. In ultima perioada pare să își fi schimbat poziția față de tehnologia blockchain. El a numit Bitcoin “otravă de șobolani la pătrat”, înaintea întâlnirii anuale a acționarilor Berkshire Hathaway din 2018. Ulterior, l-a clasificat drept “un miraj“, a susținut că “nu este o monedă” și l-a comparat cu “febra lalelelor”.

Buffet nu este singur în scepticismul său. Economiști și investitori cunoscuți, precum Nouriel Roubini, Robert Shiller și managerii de fonduri Ray Dalio și Howard Marks se numără printre cei care au pus la îndoială legitimitatea Bitcoin. CEO-ul lui J.P. Morgan, Jamie Dimon, a fost, de asemenea, un critic vocal al lui Bitcoin. Cu toate acestea, la începutul acestei luni, J.P. Morgan a devenit prima bancă majoră care a lansat propria criptomonedă stabilă pentru plățile transfrontaliere.

CryptoZZ