Odată cu preţul de 2000$ pentru o monedă, se pare că avem veşti despre activarea SegWit: septembrie 2017.

Unele surse afirmă că la data de 21 mai, în cadrul unei întâlniri la New York, minerii au ajuns la un acord în ceea ce priveşte activarea SegWit. Acordul a reprezentat un punct important al conferinţei, care i-a reunit pe membrii cheie ai industriei crypto.

Charlie Shrem a declarat pe Telegram că are “veşti mari” de la conferinţă şi că utilizatorii “ar trebui să cumpere bitcoini.”

“Când voi avea toate detaliile am să vă explic,” a scris Shrem, confirmând totodată şi ştirile referitoare la SegWit.

Sursele afirmă că SegWit va fi aplicat înainte de septembrie

Optimismul lui Shrem se bazează pe un grup important de afacerişti care s-au pus de acord să implementeze SegWit în septembrie 2017.

Conform investitorului Alistair Milne discuţiile din cadrul conferinţei au concluzionat faptul că “au fost încheiate dezbaterile pentru scalabilitatea bitcoinului.”

Alte surse din rândurile minerilor, care au dorit să îşi păstreze anonimitatea, consideră că SegWit va fi implementat mai devreme de septembrie.

Deşi a afirmat că nu are informaţii din interior, Milne a transmis că participanţii la conferinţă au ajuns la decizia de a crea o bifurcare şi de a implementa SegWit cât mai curând posibil. Bifurcarea va avea loc peste un an şi va fi coroborată cu mărirea dimensiunii blocurilor la 2MB. La momentul respectiv se va decide şi dacă se va efectua o schimbare sau se va păstra compatibilitatea.

Cu toate că nu a fost emisă încă nicio informaţie oficială, planul este deja în vizorul criticilor. Dezvoltatorul Luke-jr a declarat într-un tweet:

“Ce se va întâmpla când vor realiza peste un an incompatibilitatea SegWit-ului?”

Samson Mow, CFO în cadrul companiei Blockstream, a părut că îmbrăţişează şi el ideea lui Luke-jr. A postat Twitter următorul mesaj:

“Deci acordul la care au ajuns nu funcţionează din punct de vedere tehnic?”

Rămâne de urmărit ce se va întâmpla după implementarea SegWit şi de asemenea, când va avea loc propriu-zis acest update.

Sursa – Cointelegraph