Tehnologia Blockchain este cea mai nouă mișcare economică ce modifică concepțiile tradiționale de “valoare” și ideile despre identitate și libertate. Noua economie digitală este în prezent construită de o comunitate mondială care împărtășește obiective comune de descentralizare, transparență și incluziune financiară.

În prezent, mai mult de jumătate din populația lumii este online, dar mai puțin de un procent dețin criptomonede. Pentru a se ajunge la adopția în masă este nevoie de timp.

Cu toate acestea, tehnologia blockchain readuce în prim plan concepte economice esențiale care s-au pierdut pe parcurs – transparență, accesibilitate și siguranță.

Redefinirea economiei prin transparență

În prezent, majoritatea economiilor dezvoltate se bazează pe instrumente financiare greu de înțeles pentru cetățenii de rând. Presa internațională cuprinde frecvent termeni precum “Swap pe riscul de credit” și “valori mobiliare garantate cu ipotecă”. Crizele financiare cu care ne-am confruntat în ultimul timp ar trebui să sublinieze că sistemul actual nu este sustenabil.

cryptocoin

Transparența Blockchain permite persoanelor fizice și companiilor să vadă – în timp real – ce se întâmplă cu fiecare tranzacție, investiție, fond, credit și exact unde sunt stocate și trimise. Această transparență, combinată cu instrumente de tip open source, nu numai că are potențialul de a îmbunătăți inovația tehnologică, ci și de a elucida principiile economice care stau la baza produselor financiare.

Accesibilitate fără egal

Procesul de cumpărare, stocare și tranzacționare cu cripto necesită o curbă abruptă de învățare. Pentru cei ce doresc să folosească criptomonedele în tranzacții simple, este relativ ușor. Situația se complică în cazul traderilor ce doresc să facă tranzacții frecvente pentru a profita de evoluția prețurilor.

În prezent, majoritatea proiectelor încearcă să ofere interfețe de utilizare cât mai accesibile și intuitive. Acestea vor ajuta la redefinirea economiei si la creșterea adopției prin diverse metode, precum utilizarea pe telefonul mobil.

În economiile dezvoltate, 82% dintre adulți dispun atât de un telefon mobil, cât și de acces la internet. În economiile în curs de dezvoltare, numărul este de 40%. Este așadar simplă introducerea criptomonedelor prin intermediul aplicațiilor mobile sau al serviciilor personalizate de cripto-finanțare mobile care sunt simple de utilizat.

Securitate și siguranță

Securitatea implicită și imuabilitatea tehnologiei blockchain sunt cele care o fac să fie superioară finanțelor tradiționale. Cu toate acestea, istoria cripto a demonstrat că nimic nu este imposibil de compromis. Acest lucru înseamnă că trebuie pus un accent deosebit pe măsuri de securitate și siguranță pentru fonduri. Sunt incluse aici toate tipurile de platforme, portofele, smart contracts și rețele.

Redefinirea economiei tine si de creșterea nivelului de educație a utilizatorilor. Majoritatea cetățenilor de rând nu înțeleg necesitatea măsurilor de protecție de bază.

Popularitatea în creștere pe care tehnologia blockchain o are demonstrează că oamenii sunt atrași de ideile noi și revoluționare. Servirea și încorporarea unor voci diverse și marginalizate în crearea acestui ecosistem este esențială pentru longevitatea și adoptarea sa mai largă.

Pe măsură ce economia mondială se transformă lent în digital, este nevoie de noi reguli care să contribuie la plasarea criptomonedelor în buzunarul tuturor.