China este unul dintre cele mai importante centre de dezvoltare a tehnologiei blockchain și are cele mai multe brevete înregistrate în acest domeniu. Administrația națională pentru Proprietate Intelectuală din China a aprobat 2191 de brevete blockchain în perioada 2017-2019.

Foloseste BRAVE si sustine revista noastra!

Global Times a raportat că 35 de companii multinaționale majore au obșinut 212 brevete blockchain până la sfârșitul lui martie 2020. Printre acestea se numără Microsoft, Walmart, Mastercard, Sony și Intel.

Cele mai multe brevete blockchain le-a inregistrat Mastercard

Dintre companiile internaționale, cele mai multe inovații blockchain au fost înregistrate de Mastercard, cu 46 de brevete înregistrate. Oficial, compania nu are proiecte în lucru bazate pe această tehnologie. Cu toate acestea, Mastercard face parte din inițiativa de dezvoltare a unui sistem de plăți global bazat pe blockchain-ul dezvoltat de R3. Majoritatea brevetelor sale sunt centrate pe metodele de plată, software-ul de plată și securitatea plăților. Compania a început să depună cereri din 2017.

Alte companii ce au înregistrat brevete în China sunt Nokia, Intel și Oracle, cu câte 13, 12, și 9 proiecte de acest tip.

Majoritatea acestor multinaționale sunt încă la stadiul de acumulare tehnologică, fără a avea planuri concrete de punere în practică a tehnologiei.

Curiozitate!

Este interesant de remarcat faptul că o mare parte dintre companiile americane (43%) optează pentru a înregistra brevetele și în China. Prin comparație, doar 4% dintre firmele chineze au făcut efortul de a-și înregistra inovațiile în Statele Unite.

În plus, biroul chinez de brevete a accelerat procesul de procesare a solicitărilor – acesta durează doar șase luni, comparativ cu 20 de luni în SUA.

CryptoZZ