Unul dintre cele mai populare dApps din rețeaua Ethereum este exchange-ul Bancor, descentralizat. Acesta a anunțat că va lansa un bridge de conectare la rețeaua EOS.

Anunțul a fost făcut de partenerul Bancor LiquidEOS, companie bazată în Israel. Nu a fost însă menționată o dată concretă de lansare.

Fondat prin intermediul unui ICO ce a reușit să strângă suma record la momentul respectiv de 153 de milioane de dolari, exchange-ul Bancor are în prezent în jur de 350 de utilizatori activi zilnic, conform DappRadar.

În topul exchange-urilor descentralizate, Bancor se clasează pe locul 5 cu aproape 34.000 de tranzacții realizate în ultima lună. Prin comparație, IDEX, cel mai popular DEX, înregistrează aproape de 10 ori mai multe (310.000).

Ca DEX, Bancor utilizează o serie de contracte inteligente pentru a permite utilizatorilor să convertească tokenuri fără a-și depune fondurile într-un portofel controlat de exchange.

Spre deosebire de majoritatea platformelor de tranzacționare descentralizate, protocolul Bancor include caracteristici de lichiditate încorporate și prețuri automatizate. Aceasta permite utilizatorilor să convertească token-uri fără ca dApp să se conecteze cumpărătorii cu vânzătorii.

Exchange-ul Bancor

intenționează să extindă această funcționalitate la EOS. Formează astfel o punte între cele două platforme dedicate celor mai valoroase contracte inteligente. Compania spune că va forma “cea mai mare rețea de lichidități transfrontaliere din lume”.

Folosind protocolul Bancor ca intermediar, utilizatorii vor putea face tranzacții trustless între token-urile de pe blockchain-ul EOS. Mai mult, ei vor putea să tranzacționeze EOS și alte tokenuri bazate pe acest protocol în schimbul celor peste 120 de jetoane ERC-20 bazate pe Ethereum susținute în prezent de Bancor. Toate acestea vor fi posibile fără a renunța la custodia fondurilor lor.

“Vedem protocolul Bancor ca o soluție elegantă pentru lichidități care aduce beneficii tuturor deținătorilor de tokenuri, oferind o paradigmă complet nouă pentru schimbul de valori”

a declarat Dan Larimer, director tehnic al Block.one.