Vor semnaliza minerii? Un upgrade propus de mai multă vreme și care ar putea să crească capacitatea rețelei bitcoin, SegWit-ul, ar putea să fie declanșat foarte curând. Condiția este ca minerii să hotărască să susțină propunerea de cod BIP91. Aceasta este ea însăși parte dintr-o inițiativă de scalare mai mare, SegWit2x. La fel ca și celelalte formule de implementare, BIP91 va include SegWit. Scopul este ca rețeaua bitcoin să fie decongestionată, să suporte un număr mai mare de tranzacții pe secundă și să perceapă comisioane mai mici.

Dacă se ating anumite deadline-uri, atunci bitcoinul ar putea să fie upgradat să suporte Martorul Segregat (SegWit).

În acest moment, BIP91 se apropie de marja necesară (80% din puterea de minare). Din câte se pare că mai multe pool-uri de minare care reprezintă cam 76% din puterea de procesare a bitcoinului se țin de promisiune și susțin propunerea.

Acel procentaj de pool-uri de minare trebuie să semnalizeze într-un fel de unison schimbarea, într-o anumită perioadă predeterminată.

Datorită felului în care este scris codul BIP91, marja de susținere de 80% trebuie să fie atinsă într-o perioadă de 336 de blocuri minate. Nu este vorba despre oricare 336 de blocuri minate consecutiv.

Este vorba despre o fereastră de timp în care minerii pot să își arate suportul. 269 dintre cele 336 de blocuri minate consecutiv trebuie să semnalizeze headerul blocului cu mesajul ”bip 4”.

Următoarea perioadă de semnalizare începe în noaptea asta, la blocul cu numărul 476448 și se va încheia cu blocul 476784, după două zile și jumătate.

Dacă 80% dintre pool-urile de minare nu activează SegWit în perioada determinată care începe astăzi, vor mai avea și alet ocazii înainte de 1 august. Vor mai putea deci să activeze propunerea BIP148. Cu toate acestea, în felul ăsta bitcoinul ar putea să o ia pe niște căi puțin diferite. Vom explica posibilitățile într-un ghid vizual în cursul zilei de astăzi.

Pentru mai multe informații despre problema scalabilității, dați click aici. 

Sursa – CoinDesk