Institutul de cercetare Nomura (NRI) a lansat vineri un benchmark index care compară activele cripto japoneze.

Firma de consultanță și cercetare în management cu sediul în Tokyo a declarat că „NRI / IU Crypto-Asset Family Family” a fost creat în colaborare cu Intelligence Unit LLC (UI). Indexul va fi disponibil prin intermediul bazei de date de informații financiare a NRI numită IDS.

Acest benchmark este dedicat investitorilor instituționali autohtoni și internaționali, furnizorilor de informații financiare și exchange-urilor.

Benchmark index pentru institutionali

Un benchmark index are rolul de a strânge informații specifice pieței cripto japoneze, inclusiv date despre perechile de cripto-yen și valorile de închidere. Acesta este un standard care permite comercianților să evalueze performanța portofoliului sau a unui anumit activ față de piața mai largă.

“Necesitățile crescânde de investiții pentru activele criptografice au condus, la rândul lor, la o cerere mare pentru un benchmark index pentru a evalua aceste investiții”,

a spus compania într-un comunicat.

Tranzactioneaza criptomonede folosind DMEX!

NRI / IU benchmark index va include Bitcoin, Eter, Litecoin, Bitcoin Cash și XRP. Va fi calculat folosind platforma de indici MVIS, cu datele privind prețurile criptomonedelor furnizate de CryptoCompare.

“Cererea mare din partea investitorilor instituționali contribuie la creșterea fondurilor bazate pe active cripto. Produsele bine diversificate precum fondurile index sunt atractive ca investiții alternative”,

a declarat Akihiro Niimi, CEO al UI.

”Dorim să creem o punte de legătură între industria financiară tradițională și cea cripto prin furnizarea unor indici profesionali. Dorim să încurajăm investițiile în criptomonede ca alternativă la activele clasice”.

În septembrie, CF Benchmarks a devenit primul furnizor de indici cripto care a fost licențiat în Europa. Autoritatea de supraveghere din Marea britanie i-a acordat o licență BenchMark Administrator (EU BMR), permițând instituțiilor să folosească indicii săi în orice produse financiare europene.

Nasdaq a lansat în octombrie un indice AI-top al celor mai performante criptomonede pentru traderii de pe Wall Street.

CryptoZZ