Cercetătorul economic și jurnalistul Jeffrey Tucker s-a remarcat în ultimii ani ca un mare promoter al criptomonedelor. Editorul Forbes a fost printre primii autori din mass media care a apreciat inovația reprezentantă de Bitcoin, cu toate consecințele implicate.

Bitcoin a înregistrat creșteri semnificative în ultimii ani. Cu toate acestea, atitudinea pozitivă a lui Tucker nu a fost apreciată de colegii săi din mass media.

Acesta a fost acuzat pe rând că ”umflă artificial” piața cripto sau că induce în eroare publicul, în funcție de evoluția prețului Bitcoin.

Jeffrey Tucker

Ca analist economic, a ajuns să fie un critic dur al valutelor fiat și al politicilor monetare guvernamentale. Criptomonedele au fost un subiect fascinant pentru el încă de la început datorită tehnologiei din spatele lor.

”Interesul meu era pur intelectual, la fel cum fascinația mea cu banii ca subiect de analiză a fost de când am descoperit conceptul”.

Tucker a cumpărat Bitcoin când acesta avea valoarea de doar 14$, iar acum valoarează de 300 de ori mai mult. Cu toate acestea, el a recomandat întotdeauna cititorilor săi să gîndească în perspectivă:

”Am fost acuzat că am promovat criptomonedele ca pe un proiect personal, nu din cauza a ceea ce am scris, ci pentru că mulți oameni sunt prea slabi din punct de vedere intelectual pentru a-și închipui că o tehnologie financiară poate fi admirată pentru frumusețea sa arhitecturală, complet independent de prețul ei.”

“Credeți că are utilitate și funcționează?Atunci gândiți-vă la asta și uitați de preț. Este vorba despre termenul lung. “

Acesta a fost sfatul cel mai apreciat oferit de Jeffrey Tucker când prețul Bitcoin a scăzut prima dată cu mai mult de 50% în 2013.

Toată lumea este familiarizată cu sfaturi ca aceasta în zilele noastre. Totuși este la fel de greu să își mențină optimismul. La fel s-a întâmplat și în 2014, când Bitcoin a scăzut de la 1.150 dolari la 200 dolari.

În opinia lui Tucker, prețul în sine nu este esențial. Criptomonedele au o volatilitate care nu reflectă utilitatea lor și, în plus, industria este încă în faza de testare.

“Planurile trebuie făcute pe termene de 5 și 10 și 20 de ani. […] An de an, Bitcoin a crescut de la 4.000$ la 6.500$, o creștere de 62,5%, care bate cu ușurință creșterea acțiunilor Dow de 18%”

explică Tucker.

Cu toate acestea

mulți văd 2018 ca o catastrofă. Asta pentru că oamenii sunt obișnuiți să gândească mai degrabă în termeni de tendințe, decât în imagini de ansmablu.

În trecut, piața a avut scăderi mult mai drastice și totuși și-a revenit.