Ultimele 24 de ore au semnalat un nou val de corecții de preț pentru criptomonede. Bitcoin a coborât de la 35.500 până sub valoarea de 29.000$, revenind ulterior peste 31.800$. La rândul său, ETH a scăzut de la 1300$ la 1000$, revening ulterior la 1200$. Majoritatea celorlalte criptomonede de top au înregistrat scăderi procentuale de 15-20%, urmate de creșteri ușoare.Fluctuațiile rapide de preț se datorează în mare parte pieței de derivate și traderilor care cumpără cripto ”la reducere”. De exemplu, datele Bybt.com arată că pe platforma OKEx sunt mulți dispuși să ”buy the dip”.

TradingView – Aliatul tau in trading!

În același timp, contractele futures se mențin într-un interval optimist, deși volatilitatea de ieri a generat lichidări masive, mai ales pe Binance. Conform datelor de la Coinalyze, 40% din totalul lichidărilor de contracte long BTC din ultimele 24 de ore au avut loc pe această platformă.

Per ansamblu, sentimentele optimiste se mențin, iar traderii s-au obișnuit cu volatilitatea. Impactul scăderilor de preț este mult mai redus, iar recuperarea este destul de rapidă.