Exchange-ul Coins este cel mai mare și ca platformă de brokeraj pentru criptomonede din Asia de Sud-Est. Acesta a anunțat că a depășit 5 milioane de utilizatori în mai puțin de un an.

Startup-ul întregistrat în Filipine și-a triplat numărul de utilizatori în ultimul an. Asta cu toate că piața cripto a înregistrat o corecție semnificativă în ultimele luni.

Începând cu luna iunie, compania a inițiat o campanie agresivă de promovare altor piețe din regiune, precum Malaezia și Thailanda. Majoritatea țărilor Asiei de Sud-Est înregistrează un deficit în ce privește existența unor platforme de tip exchange și brokeraj cripto.

Sectorul financiar din Filipine are o structură diferită față de de alte țări. Marea majoritate a angajaților și firmelor mici din regiune nu folosesc servicii bancare, bazîndu-se în schimb pe servicii de remitență.

Practic, există rețele foarte dezvoltate la nivel local de furnizorii de servicii financiare private precum Lhuillier și Amanet Palawan. Unele dintre acestea au chiar și 10.000 de filiale răspîndite pe tot teritoriul țării.

Aceste rețele financiare private oferă opțiunea de retragere și trimitere de bani, achiziționarea de servicii de asigurări sau împrumuturi.

Din acest motiv, platformele tip exchange care doresc să activeze în Filipine trebuie să aibă parteneriate cu rețelele financiare locale. Asta deoarece sunt mai populare decît băncile.

”Plățile nu reprezintă o afacere ușoară. Trebuie să ne asigurăm că totul este în regulă – produsul nostru, marketingul, tehnologia noastră. Trebuie să ne asigurîm că fondurile clienților sunt sigure, că respectăm regulamentele și ne conformăm legilor, că cineva poate ajuta utilizatorii dacă au o problemă”

a declarat Ron Hose, CEO la exchange-ul Coins.

De la lansarea sa în 204, exchange-ul Coins s-a asigurat că poate să asigure servicii celor care nu folosesc băncile.

În acest sens, a încheiat un parteneriat cu rețeaua Palawan. Aceasta are în prezent 2.500 de locații și a facilitat adopția criptomonedelor.

Site-urile gestionate de companie, Coins.ph, Coins.my și Coins.th, oferă utilizatorilor opțiunea de cumpărare și vînzarea a Bitcoin, Ethereum și Bitcoin Cash.

De asemenea, aceștia pot plăti facturi și carduri de credit cu cripto și pot converti criptomonedele în cash atât prin rețeaua locală Palawan cît și prin bănci.

La începutului anului, guvernul din Filipine a declarat că va facilita dezvoltarea startup-urilor cripto locale prin oferirea de beneficii fiscale și alte avantaje financiare.

În luna iulie, Zona Economică Cagayan a emis licențe pentru 25 de exchange-uri cripto, după ce Banca Centrală a acceptat criptomonedele ca metodă de plată alternativă și a legitimizat sectorul blockchain ca industrie.