Exchange-ul Upbit, cel mai mare din Coreea de Sud, a raportat un profit de 100 milioane de dolari în primul semestru al acestui an.

Platforma este gestionată de o subsidiară a gigantului tehnologic Kakao,. Aceasta integrează peste 12.000 de comercianți de diverse servicii și peste 100 milioane de utilizatori.

În luna martie, Kakao a anunțat că toate platformele pe care le gestionează vor adăuga plata cu criptomonede. De asemenea, aplicația de plăți mobile KakaoPay asigură interoperabilitate cu Upbit de la lansarea exchange-ului în octombrie 2017.

Exchange-ul Upbit

În luna mai a intrat în atenția autorităților sub acuzația că și-ar fi falsificat rapoartele contabile. Un audit ulterior a demonstrat că acuzațiile au fost nefondate. Volumul zilnic de tranzacții al platformei a însumat peste 95 milioane de dolari.

În prezent, Upbit se clasează pe locul 12 la nivel mondial ca volum de tranzacții. Prin comparație, rivalul Bithumb a raportat un profit de doar 35 milioane de dolari.

Bithumb a fost victima unui incident care a dus la furtul a peste 17 milioane de dolari în criptomonede în luna iunie. Compania a decis să acopere pierderile din fonduri proprii, dar a fost nevoită să își suspende activitatea pentru aproape două luni.

De asemenea, compania a fost amendată cu 28 milioane de dolari de către autoritățile din Coreea de Nord. Motivele au fost nereguli cu privire la raportarea activităților financiare.

Ca urmare a acestor incidente, Bithumb a căzut de pe locul 3 la nivel mondial ca volum de tranzacții pe locul 19, cu un volum de 71 milioane de dolari.

Evoluția descendentă a piețelor cripto a afectat semnificativ volumele de pe platformele de tip exchange.  Piața din Asia însă pare să stea mai bine decît cea din SUA.

Coinbase, cel mai mare exchange american, a înregistrat scăderi de volum de până la 85% în 2018. In cazul exchange-ului Bitstamp acest procent a fost de 73%.

În aceeași perioadă, platformele Binance și OKEx s-au menținut la aceleași niveluri sau chiar au înregistrat creșteri.