Exchange-ul ZB.com a decis să urmeze exemplul Binance și OKEx și să se mute în Malta. Platforma se plasează pe locul 5 în lume ca volum de tranzacții conform datelor Coinmarketcap, cu un volum de tranzacții mediu zilnic de aproximativ 400 milioane de dolari.

ZB.com a decis să lanseze o nouă platformă dedicată Europei. O face prin deschiderea unei filiale în St Julian de pe insual Malta.

Reprezentanții companiei au declarat că inițial vor oferi perechi de tranzacționare cripto-to-cripto. Urmează ca în viitorul apropiat să ofere și perechi fiat.

Inițial lansat în China în 2017, exchange-ul ZB.com și-a mutat sediul în Hong Kong după înăsprirea legislației chineze.

Exchange-ul ZB.com

Spre deosebire de alte companii similare, ZB.com este un exchange de criptomonede și nu oferă derivative sau perechi de tranzacționare fiat-cripto.

Cu toate acestea, oferă posibilitatea de tranzacționare a 16 monede digitale contra QCash (QC), tether (USDT) și bitcoin (BTC). De asemenea, tehnologia proprietară din spatele ZB.com este utilizată și de alte platforme precum EXX.com.

Malta s-a dovedit foarte primitoare pentru companiile de tip exchange cripto, fiind gazda pentru Binance, OKEx, DQR și Bitbay. Secretarul Parlamentar pentru Economie Digitală și Inovație Silvio Schembri a declarat sprijinul autorităților malteze pentru inițiativa exchange-ului ZB.com:

”Încă o companie blockchain în Malta. Bine ați venit pe Insula Blockchain, ZB.com. Vă mulțumim pentru decizia de a investi peste20 milioane de dolari în primii 3 ani și pentru angajarea a peste 150 de oameni. Ne vom întâlni cu toții la Delta Summit”

a scris Schembri pe Twitter.

”Malta este probabil că cea mai progresivă și deschisă țară din lume în ce privește tehnologiile DLT, Cypto și Fintech. Suntem foarte încântați să devenim parte a Insulei Blockchain”

a declarat la rândul său co-fondatorul exchnage-ului ZB.com Jimmi Zhao.

Dacă alte țări au fost retincente în ce privește implementarea de legislație cu privire la blockchain și criptomonede, Malta s-a dovedit a fi o excepție.

Pachetul de legi cu privire la Bunurile Financiare Virtuale și criptomonede este deja în Parlament și urmează să intre în funcțiune la 1 octombrie 2018.