La nivel internațional investitorii în Bitcoin suferă din cauza scăderilor semnificative de preț din ultima săptămână. În schimb, pentru platforma de derivative BitMEX acest interval a înregistrat volume record.

Într-o declarație de presă publicată miercuri, platforma bazată în Seychelles a raportat înregistrarea unui volum de 1,027,214.62 contracte bitcoin tranzacționate într-o singură zi. Aceasta reprezintă aproximativ 6.5 miliarde de dolari la valoarea actuală.

”Am atins din nou valoarea record de 1 milion de bitcoin tranzacționat în 24 de ore, pentru a doua oară în istoria platformei. Acest moment reprezintă o piață de hotar pentru piața de criptomonede și o dovadă a faptului că BitMEX a reușit să creeze o comunitate puternică”

a declarat CEO-ul BitMEX, Arthur Hayes.

Recordul anterior de 1 milion de contracte BTC în 24 de ore a fost atins pe data de 24 iulie. Detaliind în continuare, la momentul respectiv acest lucru reprezenta un volum de 8 miliarde de dolari.

Pentru platformele care tranzacționează derivative, o piață în declin nu înseamnă activitate scăzută. Asta deoarece pot înregistra profituri semnificative din volatilitatea zilnică.

În ce privește BitMEX, Hayes este de părere că rezultatele-record se datorează produsului recent lansat bazat pe perechea ETH/USD. Acesta permite investitorilor să parieze pe prețul criptomonedei Ethereum fără a achiziționa de fapt activul digital în sine.

Platforma de derivative BitMEX

Nu este singura care înregistrează activitate în creștere în ciuda pieței în declin. Exchange-urile CME și CBOE, care au lansat de asemenea contracte futures în decembrie 2017, au raportat creșteri semnificative ale volumelor.

În 24 iulie, când BitMEX a înregistrat volume record pentru prima dată, cele două platforme au raportat un volum combinat de 572 milioane de dolari.

Deopotrivă, LedgerX oferă la rândul său o platformă de derivative reglementată de CFTC dedicată investitorilor cu capitaluri semnificative și instituțiilor. Si în cadrul său s-au raportat volume record, de aproximativ 50 milioane de dolari în derivative pentru luna iulie.

Pentru a incepe sa tranzactionezi acceseaza site-ul oficial si beneficiezi de comision redus timp de 6 luni.