Pentru Ethereum Classic se înregistrează o creștere de 10%, Bitcoin revine la 7100$

Bitcoin Cash și Ether se mențin la nivel relativ stabil, de 710 respectiv 410$. Titlul de “performerul zilei” se acordă pentru Ethereum Classic (ETC). Este singura criptomonedă care a înregistrat o creștere de 10% în 24 de ore.

După o zi în care s-a tranzacționat sub 7000$, Bitcoin a înregistrat o ușoară revitalizare. Din punct de vedere al volumului s-au tranzactionat peste 4 miliarde în 24 de ore. Referitor la preț, acesta se tranzacționează în prezent în jurul valorii de 7100$.

Evoluția ETC se datorează în special faptului că atât Coinbase cât și aplicația de brokeraj Robinhood au anunțat că vor adăuga suport pentru Ethereum Classic pe platformele pe care le gestionează.

Analiștii de piață consideră că există șanse ca Bitcoin să ajungă la 7400$ în următoarele zile. Aceasta dacă interesul se menține la acest nivel, însă fluctuațiile de preț rapide demonstrează că prețul nu s-a stabilizat încă.

LedgerX anunță volume record pentru luna iulie

Platforma LedgerX, care pune la dispoziția clienților diferite opțiuni derivative Bitcoin, a declarat că în luna iulie a înregistrat volume record pentru aceste instrumente financiare, tranzacționând peste 50 milioane de dolari.

Derivativele sunt disponibile pentru toți clienții platformei, care includ 130 de instituții și alți investitori ce tranzacționează sume mari.

În perioada următoare, LedgerX speră să adauge și produse similare bazate pe Ethereum, aflându-se în prezent în discuții cu autoritățile de reglementare pentru autorizarea acestora.

Reprezentanții companiei declară că interesul clienților pentru produsele derivative este foarte mare, deoarece generează profit indiferent de evoluția prețului criptomonedelor.

Bitmain va construi un data center în valoare de 500 milioane de dolari în Texas

Compania Bitmain este cel mai mare producător de echipamente de minare pentru criptomonede din lume. Recent a anunțat inceperea construcției unui nou data center în localitatea Rockdale din statul Texas.

Proiectul va avea o valoare totală de 500 milioane de dolari și se va derula pe parcursul a 7 ani. Se preconizează generarea a 400 noi locuri de muncă pentru o regiune afectată sever de șomaj din cauza restrângerii industriale.

Noul data center va fi localizat într-o fostă uzină de aluminiu. Bitmain a publicat deja anunțuri de angajare pentru ingineri, tehnicieni, vânzări, management și cercetare.

De asemenea, Bitmain planifică colaborări cu instituțiile de învățământ locale pentru instituirea de programe de pregătire profesională pentru viitorii angajați.

Virginia de Vest folosește o aplicație blockchain pentru votul din noiembrie

Secretarul de stat al statului West Virginia, Mac Warner, a anunțat că trupele aflate în misiune în afara SUA vor avea posibilitatea de a vota în alegerile federale din noimebrie prin intermediul platformei Voatz.

Aplicația, dezvoltată de o companie originară din Boston, utilizează tehnologia blockchain și un software de recunoaștere facială pentru a permite militarilor staționați în zone de conflict să participe la alegeri.

Voatz a fost testată anterior în cadrul a două alte sesiuni de alegeri locale din regiunile Harrison and Monongalia, permitând trupelor și familiilor acestora din afara SUA să participe.