Agentia Coreei de Sud pentru internet și securitate (ACIS) a acordat Upbit o licență pentru managementul securității informatiilor (MSI) datorită infrastructurii puternice.

Astfel, Upbit a devenit primul exchange cripto licenţiat de autoritatea de supraveghere coreeană.

În Decembrie 2017,  ACIS a decis ca toate companiile bazate pe internet şi date care generează peste 100 milioane $ în venituri vor avea nevoie de o licenţă MSI. ACIS evaluează aceste firme în baza a peste 100 de criterii pentru a se asigura că acestea au sisteme şi protocoale de siguranţă interne puternice.

După aprobarea primită de Upbit, agenţia va cere şi altor unităţi ca Bithumb, Korbit şi Coinone înscrierea pentru evaluare.

Coreea de Sud prioritizează siguranţa

Siguranţa este fără îndoială o problemă fundamentală a oricărui exchange, dar în Coreea, aceasta devenise o problemă reală. Platformele bursiere erau atât de nesigure încât guvernul a intervenit, suspendând temporar serviciile comerciale bancare.

În August,  ACIS susţinea că doar câteva unităţi de schimb din ţară aveau sisteme interne suficient de sigure.

„Încă există multe exchange-uri de criptomonede care au sisteme de siguranţă necorespunzătoare. Investitorii sunt avertizaţi să fie precauţi în tranzacţii nerecunoscute. Guvernul va continua să monitorizeze şi să evalueze astfel de unităţi pentru a spori standardul de siguranţă ale platformelor de comerţ.”

Upbit implementează măsurile KYC şi AML

De la momentul respectiv, multe exchange-uri cripto au implementat măsuri KYC și AML. Bithumb de exemplu şi-a suspendat tranzacţiile pentru o lună, timp în care și-a updatat infrastructura.

Upbit, împreună cu alte câteva exchangeuri, au introdus standarde industriale de siguranță și conformitate. În viitor, Upbit intenționează să

„stabilească un mediu tranzacțional sigur și eficient prin prioritizarea siguranței investitorului.”

Lee Seok-wu, CEO-ul companiei-mamă al Upbit a menționat:

„De la începutul anului 2018, Upbit a lucrat neobosit la îmbunătățirea sistemului de management intern al platformei astfel încat să obțină licența MSI.

Cu experți în securitate recunoscuți la nivel global și sisteme testate, compania va continua să asigure un mediu tranzacțional sigur și va proteja siguranța investitorilor săi.”

Piețele asiatice au avut un rol important în evoluția prețurilor criptomonedelor. Într-o astfel de piață, măsurile luate de guvernul Coreei de Sud pot numai să întărească infrastructura pentru a evita problemele în viitor.