Pentru cei care doresc să profite la maxim de piața cripto, YouHodler oferă un pachet de soluții avantajoase pe o singură platformă. Pe lângă serviciile tradiționale de tip exchange,  utilizatorii pot obține imprumuturi garantate cu criptomonede, pot beneficia de dobânzi avantajoase pentru depozitele de stablecoins si crypto si pot tranzactiona cu levier de pana la x50 printr-o interfata simpla si prietenoasa.

Ce este YouHodler

Inființată în 2018, YouHodler este o platformă multifuncțională dedicată atat investitorilor incepatori cat si celor cu experienta pe piața criptomonedelor.

Compania este înregistrată în Elveția si UE și oferă servicii multiple, printre care se numără împrumuturi garantate cu criptomonede, conturi de cripto-economisire cu randament ridicat (cripto-recompense și staking) si o interfata simpla pentru tranzactionarea in marja (cu levier).

TradingView – Aliatul tau in trading!

Din punct de vedere al securității,  activele digitale ale utilizatorilor sunt protejate cu ajutorul serviciilor de custodie Ledger Vault și opțiuni avansate Fireblocks. În plus, depozitele sunt asigurate împotriva furturilor sau a  încălcării fizice a securității hardware printr-un contract cu sindicatul Arch UK Lloyds of London. De asemenea, fiind o companie inregistrata in Elvetia si UE, compania este supusa regulat unui audit din partea autoritatilor financiare si de reglementare.

YouHodler este un membru activ al Comisiei Financiare a Asociației Blockchain și al Asociației Crypto Valley. Spre deosebire de alte platforme DeFi,  YouHodler nu a fost finanțată pe baza unui ICO, iar fondurile clienților nu sunt dependente de alte proiecte crypto si nu sunt externalizate. Modelul de business al companiei fiind asemanator cu cel al unei banci traditionale, in care dobanzile platite pentru depozitele de crypto-economisire sunt acoperite de comisioanele generate de produsele proprii (imprumuturi, exchange, tranzactionare).

Servicii oferite de YouHodler

Utilizatorii platformei YouHodler pot să se bucure de o serie de servicii inovative, pentru toate tipurile de activitati.

  • Servicii de exchange, care permit depozitarea, achizitionarea si schimbul de crypto, stablecoins si monede fiduciare (EUR, USD, GBP, CHF), tranzactii executate in timp real la valoarea pietei;
  • Depozite in peste 40 de criptomonede ce generează dobânzi de până la 12% APY (dobanda compusa);
  • Imprumuturi in fiat (EUR, USD, GBP, CHF) sau Tether (USDT), garantate cu criptomonede, cu cea mai mare valoare de imprumut raportata la garantie (pana la 90% LTV);
  • YouHodler oferă servicii inovative pentru profile diferite de utilizatori. De exemplu, serviciul Turbocharge este dedicat celor care doresc să monitorizeze și să investească fondurile deținute în mod activ, pentru a-și maximiza profiturile. MultiHODL, pe de altă parte, este dedicat celor care nu doresc să investească timp, dar doresc să-și diversifice portofoliul fără a urmări mai multe monede pe mai multe platforme.
  • Turbocharge este o opțiune de împrumuturi în cascadă, care permite utilizatorilor să isi folosească fondurile crypto inițiale ca garantie pentru a imprumuta alte criptomonede, care la randul lor pot genera profit din cresterea valorii acestora si, totodata, pot fi folosite pentru noi imprumuturi. Acest pas se poate repeta de la 3 la 15 ori. Utilizatorul poate seta un preț maxim la care să lichideze o criptomonedă deținută în mod automat, simplificand procesul de obținere a profiturilor(de NOTAT, aceasta optiune este recomandata in BullMarket;
  • MultiHODL este solutia de tranzactionare cu levier, pe care YouHodler o pune la dispozitia utilizatorilor sai. Acestia, printr-o interfata simpla si prietenoasa, pot profita de volatilitatea pietei si pot genera profit atat din cresterea cat si din scaderea unui activ crypto, cu o putere de cumparare (levier) de pana la 50X. Spre deosebire de tranzactionarea cu levier clasica, in care sunt folosite diverse instrumente derivate, cu YouHodler tranzactionezi direct activul de baza, levierul fiind realizat din imprumuturi. Marele avantaj al acestei solutii este faptul ca inclusiv fondurile blocate in tranzactii vor genera dobanzi;
  • Dual Asset este un nou produs, care combina strategia optinerii de randamente ridicate din Defi cu simplitatea utilizarii unei platforme prietenoase de FinTech.

Cum funcționează YouHodler

Din punct de vedere al creării de cont, YouHodler funcționează în mod similar cu celelalte platforme DeFi înregistrate legal. Verificarea este foarte rapida, procesul de KYC dureaza  sub 5 minute, și securitatea este asigurată prin procesul 2FA.

Interfața este ușor de folosit iar aplicația mobilă permite monitorizarea contului în timp real.

YouHodler oferă de asemenea suport non stop (24/7) pentru clienți via live chat, email și telefon, precum și servicii de retragere rapidă pentru utilizatorii verificați.

Efectele pieței asupra platformei  YouHodler

Piața cripto trece în prezent printr-o perioadă de scădere semnificativă, care a afectat grav activitatea platformelor DeFi. În ciuda acestui fapt, platforma YouHodler  nu pare să se confrunte cu probleme în ce privește retragerile. Pe TrustPilot are 4.4 din 5 si calificativul „Excelent”, iar majoritatea review-urilor fiind pozitive, confirmând faptul că utilizatorii verificați nu au avut dificultăți în a-și retrage fondurile depuse si ca acestia sunt, in general, multumiti de experienta pe care platforma le-o ofera.

În plus, YouHodler a luat măsuri pentru a se adapta la situația actuală, reducând de exemplu sumele pentru care utilizatorii pasivi pot obține dobânzi, de la 100.000 de dolari la 25.000 de dolari, aceasta limita crescand pentru utilizatorii activi, in functie de activitatea lor.

CEO-ul Ilya Volkov a participat recent la o sesiune AMA cu Cointelegraph imediat după ce platforma DeFi Celsius a intrat în imposibilitate de plată și a explicat cum funcționează YouHodler și cu ce este este diferit fata de Celsius si de celelalte platforme DeFi.

De subliniat este faptul ca YouHodler este un model de business „autosuficient” care nu a fost susținut de un ICO sau de capital de risc (VC), fondurile clienților nu sunt externalizate sau folosite in investitii cu risc, acestea fiind securizate si asigurate pana la 150 milioane USD de Ledger Vault.

Volkov a recunoscut că piata trece printr-o ”iarna cripto” si ca în prezent este o perioadă foarte dificilă pentru majoritatea activelor, nu doar pentru crypto, însă pietele sunt ciclice, iar astfel de momente ajuta la maturizarea lor si este convins că situația se va remedia.

Totodata a susținut că  YouHodler va continua să dezvolte produse utile pentru clienți, printre acestea se numără un card de credit, precum și o punte de legătură între aplicația YouHodler și portofele hardware.