Firma de consultanță pentru investiții instituționale Cambridge Associates consideră criptomonedele o oportunitatea semnificativă pentru viitor. Reprezentanții companie consideră că instituțiile ar trebui să ia în considerare investițiile pe termen lung în Bitcoin și alte criptomonede.

Cambridge Associates este o companie de consultanță pentru investiții din Boston. Aceasta detine mai mult de 300 de miliarde de dolari în active.

Firma afirmă că, în ciuda evoluției furtunoase a prețurilor, cripto-investițiile ar putea “să revoluționeze lumea digitală”.

”În ciuda provocărilor, credem că merită investitorii să înceapă explorarea acestui domeniu astăzi, cu o viziune pe termen lung. […] Cu toate că aceste investiții implică un grad ridicat de risc, unele criptomonede ar putea să revoluționeze lumea digitală.”

Educatia este importanta

Cu toate acestea, firma de consultanță recomandă de asemenea instituțiilor să petreacă o “perioadă considerabilă de învățare despre spațiu”, explorând diferitele modalități de a investi.

ro.exchange
În ciuda evoluției prețurilor de pe parcursul ultimului an, Cambridge Associates spune că industria se dezvoltă.

”Declinul dramatic prin care a trecut spațiul cripto a ridicat întrebări cu privire la viitorul acestor active și a tehnologiei blockchain pe care se bazează. […] Cu toate acestea, dacă evaluăm obiectiv peisajul de investiții, vedem o industrie care se dezvoltă constant.”

Intrare lentă pe piață a investitorilor instuționali

Conform raportului de activitate al managerului de active digitale Grayscale Investments, instituțiile și planurile de pensii din Statele Unite au început să intre încet pe piața cripto. În 2018, investitorii instuționali au reprezentat 66% din valoarea activelor gestionate de companie, iar 88% au optat pentru investiții în Bitcoin.

Fostul manager de hedge fund de pe Wall Street, Mike Novogratz, a declarat recent că banii instituționali vor începe să intre pe piața cripto în următoarele 6 până la 12 luni. Majoritatea așteaptă lansarea unor soluții de custodie pentru criptomonede de către instituții de încredere, cum ar fi Fidelity. Acesta este programat pentru lansare în luna martie.