Echipa de fotbal FC Rimini 1912 a făcut istorie, fiind prima echipă cumpărată cu criptomonede. Heritage Sports Holdings (HSH) a achiziționat recent acțiuni în cuantum de 25% din clubul italian cu criptomonede Quantocoin.

HSH nu este un actor nou pe piața criptomonedelor. În prezent, deține Gibraltar United, o echipă care va începe să plătească parțial salariile jucătorilor cu monede virtuală.

Înființată în 2013, HSH deține, de asemenea, o participație de 80% la Union Deportive Los Barrios. Acesta este un club în prezent în divizia a șasea a Spaniei. Ambasadorii globali ai firmei includ legenda braziliană Roberto Carlos, precum și maestrul olandez Patrick Kluivert.

Directorul HSH, Pablo Dana, face parte și din echipa de management a proiectului Quantocoin, dezvoltatorul criptomonedei cu aceeași nume.

Compania Quantocoin

este un proiect nou înregistrat în Gibraltar. Acesta dorește să pună la dispoziție un sistem de plăți accesibil și ușor de utilizat.

Sistemul de plăți Quantocoin înregistrează toate plățile efectuate printr-un sistem de noduri autonome, incoruptibile și actualizate în mod constant.

Prin urmare, banii plătiți între oficiali, jucători și agenți ai fotbalului pot fi monitorizați în permanență pentru a se asigura că nu sunt plătiți spioni sau mită.

“Lucrăm exact pe ideile pe care UEFA dorește să le pună în aplicare”, explică Dana. “Aceasta este transparența în fotbal și căutăm să reducem corupția prin intermediul platformei noastre Quantocoin”.

Pablo Dana a declarat că FC Rimini este doar prima achiziție de acest tip pe care compania dorește să o facă.

În opinia sa, criptomonedele reprezintă o soluție eficientă pentru combaterea problemelor de corupție și a scandalurilor din lumea sportului.

Lumea fotbalului – în special în Europa – a adoptat din ce în ce mai mult criptomonedele. În timp ce UEFA nu a dat o declarație oficială privind criptomonedele, utilizarea acestora se încadrează în noile inițiative ale organizației de combatere a corupției, fraudei și spălării banilor.

De exemplu, UEFA a dezvăluit că, în sezonul următor, cluburile europene vor trebui să facă publice informații cu privire la cheltuielile efectuate. Sunt incluse în acest nou sistem de raportare salariile și taxele jucătorilor către agenți.

Natura tehnologiei blockchain poate asigura că acest lucru se realizează cu exactitate. UEFA a demonstrat sprijinul față de tehnologie atunci când a testat cu blockchain pentru vânzarea biletelor la finala Cupei UEFA Super Cup.

Accesul la meciul dintre Real Madrid și Atletico Madrid s-a asigurat prin achiziționarea biletelor printr-o aplicație blockchain pentru telefonul mobil.