Cel mai mare exchange de criptomonede, Binance, a suspendat temporar retragerile de Tether  (USDT) luni, de două ori . Justificarea oficială a fost o ”congestie în rețeaua USDT” ce a necesitat o perioadă de întreținere suplimentară. În total, retragerile de Tether au fost suspendate pentru aproximativ 4 ore. Asta în perioada în care prețul Bitcoin a sărit la 6900$ pe Binance.

În același timp, KuCoin, a decis suspendarea depunerilor și retragerilor pentru o perioadă scurtă din cauza mentenanței portofelului USDT.

Săptămâna trecută, Binance s-a confruntat cu o știre falsă ce a circulat pe social media în care se susținea că va delista Tether. CEO-ul platformei, Changpeng Zhao, a declarat că era vorba de  “un singur anunț fals”, într-o declarație publicată de Twitter.

Deși a fost negată de reprezentanții oficiali, prețul USDT a scăzut la cel mai scăzut nivel din ultimul an.

Oficial, prețul USDT este de 1 dolar american, însă vânzările masive au provocat scăderea acestuia la 0.92$.

În prezent

Este de menționat că Binance este cel mai mare deținător al tokenurilor USDT, cu peste 768,5 milioane din rezervele sale. Tether, compania care se află în spatele criptomonedei stabile, se află pe locul al doilea cu 486,7 milioane de tokenuri.

Tether și exchange-ul Bitfinex, care a promovat criptomoneda stabilă, se confruntă în prezent cu probleme în relația cu partenerul bancar.

Săptămâna trecută, Bitfinex a fost nevoită să răspundă la zvonurile cu privire la o posibilă insolvență datorată problemelor cu banca Noble Bank International. Banca din Puerto Rico își caută în prezent un cumpărător și mass media susține că atât Bitfinex cât și Tether nu se mai află printre clienții săi.

În răspuns, Bitfinex a afirmat că toate acuzațiile legate de Noble “nu au niciun impact” asupra operațiunilor sau solvabilității sale.

Câteva zile mai târziu, Bitfinex a suspendat temporar toate depozitele în euro, dolar american, yen japonez și lire sterline. Ca parte a declarației sale inițiale pe 8 octombrie, schimbul a indicat că “Bitfinex continuă să se confrunte cu complicații în domeniul tranzacțiilor cu fiat”. Din păcate, acest tip de probleme sunt frecvente când vine vorba de companiile care se ocupă cu criptomonede.

Pe 15 octombrie, Bitfinex a lansat o altă declarație. A menționat că un nou sistem de depozit fiat va fi disponibil până marți, 16 octombrie.