Dezvoltatorii Ethereum au anunțat că planul de lansare a Constantinople pe rețeaua de test Ropsten va fi amânat pâna pe 14 octombrie. Upgrade-ul Ethereum la nivel de sistem are potențialul de a provoca un hard fork în rețea și necesită o perioadă de test semnificativă.

Peter Szilagyi, conducătorul echipei la Fundația Ethereum, a afirmat că principalul motiv al întârzierii este acela de a oferi mai mult timp clienților  ce ruleză noduri din rețea să finalizeze testele pentru alte proiecte. De asemenea, dezvoltatorii au nevoie de timp pentru a soluționa o vulnerabilitate găsită într-una din cele cinci upgrade-uri ale Constantinople.

În plus, întârzierea oferă un tip suplimentar de pregătire pentru un eventual hard fork care ar putea apărea ca rezultat al implementării acestui upgrade.

Constantinople

include modificări cu privire la emiterea de recompense de block, execuția de codului, stocarea datelor și multe altele. Nodurile active ale testnetului Ropsten ar trebui să implementeze simultan astfel de modificări sau să își asume riscul de a împărți rețeau în două blockchain-uri separate.

Lefteris Karapetsas, dezvoltator al rețelei Raiden, a fost unul dintre cei mai vocali susținători ai acestei amânări. El a susținut că un hard fork, chiar și temporar, pe rețeaua Ropsten ar face “efectiv imposibilă testarea” pentru proiect. Faptul că implementarea la nivel general se va face foarte rapid după teste este un risc semnificativ pentru viitorul Ethereum.

Pentru a evita complicațiile pe testnet ethereum, o idee alternativă propusă de dezvoltatorul Alexey Akhunov a fost să lanseze un testnet temporar separat pentru Ropsten. Ei vor avea astfel posibilitatea să rezolve problemele evidente de cod înainte de implementare pentru testarea ulterioară de către utilizatorii existenți ai rețelei Ropsten.

Echipa a stabilit să amâne lansarea Constantinople pe rețeaua Ropsten pe data de 14 octombrie (față de data inițială de 11 octombrie), la blocul 4.23 milioane.

Szilagyi a avertizat că orice altă întârziere ar împinge lansarea într-un un sezon și mai aglomerat pentru dezvoltatorii de ethereum. În data de 30 octombrie, aceștia vor participa la cea de-a patra conferință anuală de dezvoltatori, numită Devcon, ce va avea loc la Praga.