Fundația Ethereum anunța un program de burse evaluat la 2.86 milioane dolari oferite pentru 20 de proiecte blockchain și cripto.

Promovat la începutul anului 2018, acest program de burse la Fundației este dedicat finanțarii proiectelor promițătoare bazate pe Ethereum. De la lansarea programului, fundația a oferit peste 14 milioane de dolari pentru 72 de proiecte. Majoritatea banilor au ajuns la startup-uri axate pe scalare, securitate și îmbunătățire a interfeței de utilizare.

cryptocoin

Ultimul val al alocării de capital este dedicat de asemenea scalabilității. Asta deși se concentrează concomitent și asupra proiectelor cu privire la experiența pentru utilizatori.

Printre proiectele ce au primit fonduri se numără Nimbus al companiei Status. Acesta a primit 500.000$ pentru dezvoltarea clientului Ethereum 2.0 sharding. Un alt exemplu este  Eth 2.0 Prysm de la compania Prysmatic Labs, ce a beneficiat de o sumă similară. Acestea sunt urmate de suma de 420.000 de dolari acumulată de Spankchain, Kyokan și Connext pentru un proiect colectiv. El a fost dezvăluit inițial la DevCon 4, fiind axat pe un canal de plată fără custodie.

Un alt fond în valoare de 375.000 de dolari a fost acordat pentru Prototypal. De asemenea, Finality Labs au primit 250.000 de dolari pentru contracte cu termen pre-stabilit (forward-time locked contracts – FTLC).

Privitor la acest program de burse

Vitalik Buterin subliniază că

“aceste plăți NU sunt destinate să fie surse de profit substanțial pentru organizațiile beneficiare. Ele sunt mai degrabă destinate să acopere unele dintre costurile implicate, înțelegându-se că oricine participă la această schemă va avea acces la o oportunitate unică de a participa la dezvoltarea lui Ethereum 2.0.”

În plus față de infuzia de capital, programul de burse oferă dezvoltatorilor oportunitatea de a lucra îndeaproape cu echipa de cercetare și dezvoltare Ethereum.

La sfârșitul fiecărei actualizări a fondului, fundația oferă o listă de deziderate pentru proiectele pe care doresc să le finanțeze în viitor. Prioritățile pentru următoarea etapă sunt soluțiile de plată, dezvoltarea sistemului Plasma, auditul inteligent al contractelor, modele de portofel intuitiv, software de gestionare a cheilor și soluții de confidențialitate.