Site-urile guvernamentale din India, infectate cu malware cripto

Site-urile dedicate informării cetățeanului ale câtorva municipalități din India s-au dovedit a fi infectate cu malware de tip cryptojacking.

Acest tip de malware permite atacatorilor să infecteze computerele celor care vizitează site-urile. Astfel pot mina criptomonede utilizând puterea lor de procesare.

„Hackerii au vizat site-urile web ale guvernului deoarece au un trafic mare și majoritatea oamenilor au încredere în ele”

a declarat Indrajeet Bhuyan, unul dintre cercetătorii care au descoperit fenomenul.

„Dacă anterior acestea erau atacate pentru a protesta împotriva guvernului, acum a venit la modă cryptojacking. Această activitate este mult mai avantajoasă pentru hacker deoarece pot face bani”.

Metoda favorită este utilizarea versiunilor de Coinhive, un script Java care minează Monero. Analiștii sunt de părere că profiturile obținute din cryptojacking sunt reduse. Totusi extinderea fenomenului are loc cu predilecție în țările unde veniturile populației sunt reduse. Aceasta demonstrează că a devenit o metodă favorită pentru hackeri.

Bitcoin scade la 6300$, XRP înregistrează o creștere neobișnuită de 15%

Luni, Bitcoin a înregistrat o scădere de 200 de dolari, provocând un trend descendent pentru majoritatea criptomonedelor. Volumele de tranzacții au crescut de la 3.3 miliarde la aproape 4.3 miliarde pentru BTC. Evaluarea pieței cripto a scăzut din nou sub 200 miliarde.

În mod similar, Ethereum a avut o scădere de 10% la începutul săptămânii, înregistrând valori de 195$.

Cu toate acestea, în ultimele ore ETH și XRP au înregistrat o creștere bruscă și inexplicabilă pe exchange-ul Bitfinex.

Per ansamblu, XRP înregistrează o creștere de 15% în ultimele 24 de ore, în contextul în care nu a fost identificat un motiv clar pentru această evoluție.

Analiștii sunt de părere că acestă instabilitate demonstrează că piața cripto nu este încă pregătită să își reia trendul ascendent sustenabil.

Ucraina propune impozitarea activităților cripto cu 5%

Rada ucraineană (echivalentul Parlamentului) are în lucru o propunere legislativă care va oferi reduceri de taxe pentru activitățile asociate criptomonedelor. Este astfel propusă impozitarea activităților de acest tip cu 5% până în anul 2024, cînd taxele vor reveni la nivelul obișnuit de 18%.

Noul proiect de lege vizează impulsionarea înregistrării oficiale ale companiilor și indivizilor care derulează astfel de activități și să crească veniturile bugetului de stat.

În prezent, criptomonedele nu sunt reglementate în Ucraina. În septembrie 2018, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind Consiliul de Stabilitate Financiară, care funcționează în cadrul Radei, urmează să determine statutul juridic al monedelor virtuale, cum ar fi Bitcoin (BTC).

În mai 2018, Timur Khromaev, șeful Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare și a Pieței Bursei (SSMCS), a declarat că organismul va lua în considerare recunoașterea criptomonedelor ca instrument financiar.

Elon Musk cere ajutorul fondatorului Dogecoin pentru a combate boții de Twitter

CEO-ul SpaceX și Tesla Elon Musk a fost una din victimele fenomenului de scambots ce proliferează pe Twitter.

Într-o încercare de a sustrage criptomonede, o serie de conturi Twitter ce foloseau numele lui Musk și a altor personalități cunoscute au încercat să înșele utilizatorii rețelei sociale.

Elon Musk a solicitat ajutorul fondatorului Dogecoin, Jackson Palmer, pentru a combate fenomenul. Palmer i-a pus la dispoziție un script care să faciliteze eliminiarea boților.

Cei doi l-au îndemnat pe CEO-ul Twitter Jack Dorsey să automatizeze procesul de eliminare a scam bots, operațiune ce este dificilă pentru o rețea de dimensiunile Twitter.

Dorsey a sugerat recent că analizează posibilitatea de a utiliza tehnologia blockchain pentru a combate fenomenul.