Vă prezentăm în cadrul acestui articol o modalitate simplă pentru a mina altcoini folosind calculatorul de acasă. Articolul se adresează în principal noilor utilizatori de criptomonede, care doresc să se iniţieze în acest domeniu, dar şi celor care până acum au folosit alte softuri de minat.

În acest sens, vă propunem softul NiceHash Miner. Programul se bazează pe vânzarea de hash power  dezvoltat de PC-ul propriu. Se poate downloada de aici şi funcţionează pe platforma Windows.

Interfaţa cu utilizatorul este intuitivă, iar minatul poate începe în câteva minute. Programul este ideal pentru utilizatorii noi, nefiind necesare cunoştinţe despre lucrul în mod comandă sau despre parametri complicaţi.

Instalare şi utilitate

Avem nevoie de un PC cât mai nou, de preferinţă echipat cu o placă video AMD / Nvidia recentă. După download-ul programului, se rulează fişierul NiceHashMiner.exe. Acesta va downloada câteva update-uri la prima rulare, apoi va solicita efectuarea unui benchmark pentru a identifica algoritmii optimi de minerit pentru procesorul şi placa video identificate în sistem.

Mai trebuie să adăugăm apoi adresa portofelului  şi suntem gata de minerit!

Programul poate mina 27 de algoritmi, inclusiv SHA250, Scrypt sau Equihash. O utilitate deosebită pe care o aduce NiceHash Miner este selectarea algoritmului optim de minat în orice secundă pe parcursul procesului de minerit. Astfel, programul va lucra mereu cu moneda cea mai profitabilă din orice moment al zilei.

Altă funcţie utilă constă în faptul că plata se efectuează în moneda bitcoin, indiferent de monedele minerite. Astfel, se poate evita crearea de portofele pentru fiecare altcoin în parte, proces care poate fi neplăcut şi dificil pentru noii utilizatori.

De asemenea, în fereastra principală a programului se poate vizualiza rata curentă de minerit, în bitcoini pe zi sau în bani fiat pe zi. Linkul “Check my stats online” din fereastra principală ne va deschide o adresă web unde se pot vizualiza algoritmii folosiţi şi data la care se va efectua următoarea plată.

În final, pentru cei interesaţi de anonimitate pe Internet – programul nu solicită utilizatorului date personale – nici nume, nici email. Tot procesul de minerit este unul anonim.

Plata

Minerii sunt plătiţi folosind sistemul Pay Per Share. Odată ce avem creată adresa portofelului de bitcoini putem încasa plata în 3 variante, după cum urmează:

  • zilnic, pentru încasări ce depăşesc 0.1 bitcoini.
  • săptămânal, pentru încasări între 0.01 şi 0.1 bitcoini. Pentru această variantă plata se efectuează de obicei vineri, ora 12:55.
  • la 4 săptămâni, pentru valori între 0.001 şi 0.1 bitcoini.

Sumele mai mici de 0.001 bitcoini se colectează până ce utilizatorul ajunge la 0.001.

Alte funcţii

Pe site-ul programului avem la dispoziţie un calculator de profitabilitate. Aici se pot selecta componentele cu care este echipat PC-ul – plăci video sau procesoare – pentru a calcula câştigul estimat pe zi, pe lună sau pe an. Tot în această pagină se poate calcula intervalul de timp în care o componentă atinge ROI-ul (return of investment).

Softul suportă şi mineritul de bitcoini, nu doar de altcoini. În acest sens, dacă deţineţi un ASIC, sau dacă intenţionaţi să achiziţionaţi unul, îl puteţi folosi alături de PC-ul din dotare.

Compania NiceHash operează atât cu mining rental cât şi cu cloud mining, fiind pe piaţă din anul 2014. Entuziaştii pot cumpăra abonamente pentru serviciile de cloud mining, în paralel cu mineritul de pe calculatorul personal de acasă.

Spor la minerit!