Tether (USDT) a anunțat că tranzacțiile se derulează normal. Asta după ce luni acestea au fost blocate de un incident cu sistemul care transmite datele către platforma de noduri hosted ale rețelei. Pentru aproximativ opt ore, tranzacțiile cu Tether au fost suspendate pentru toți utilizatorii care nu rulează un nod complet. Au fost afectat mai mult exchange-uri care foloseau API-ul hosted gratuit în loc să ruleze un nod full. Luni, utilizatorii portofelului Omni și a serviciilor de block explorer au observat că tranzacțiile nu se procesau.

Dezvoltatorii Omni

au declarat că problema nu a fost provocată de protocolul actual al platformei. Cauza a fost atribuită motorului de parsing care alimentează Omni Explorer și Omniwallet.

Ei au spus că problema a fost izolată de serviciile găzduite de platformă. Asta înseamnă că operatorii de noduri complete nu au fost afectați.

Criptomoneda stabilă Tether este bazată pe dolari americani stocați în conturi bancare controlate de companie. USDT funcționează ca token bazat pe protocolul Omni și pe blockchain-ul Bitcoin.

Incidentul a stârnit speculații că problema ar fi mult mai gravă. Asta mai ales că în general comunicarea publică a companie Tether este redusă.

Reprezentanții Tether nu au făcut decăt să retransmită postul inițial al lui Omni, în care se afirmă că s-a identificat o problemă cu motorul de parsing.

Piețele cripto au suferit o scădere pronunțată în timpul incidentului, alimentând speculațiile legate de solvabilitatea lui Tether și de relația lui USDT cu prețul Bitcoin.

Alți membri ai comunității cripto au sugerat că este probabil o coincidență sau, dacă a existat o conexiune, că a rezultat din scăderea lichidității care a avut loc ca urmare a perioadei de nefuncționare a API-ului Omni.

În prezent, serviciile de backend ale Omni funcționează normal.

Tether este în prezent pe locul opt în topul market cap cripto. Deține un plafon de piață de circa 2,7 miliarde de dolari. “Trezoreria” companiei nu a emis niciun token nou de la 2 septembrie, când a trimis 100 milioane USDT de la adresa de trezorerie către Bitfinex.

Imediat după aceea, exchange-ul a răscumpărat puțin sub 96 milioane USDT într-o serie de tranzacții. Acestea au avut loc între 3 și 5 septembrie, ultima dată când adresa de trezorerie a fost activă.