Asociația Națională a Finanțelor pe Internet din China (NIFA), o organizație de autoreglementare înființată de Banca Populară Chineză, a declarat că exchange-urile cripto falsifică volumul de tranzacții.

Dezvoltati-va cunostintele pe timp de pandemie! Probabil cea mai mare oportunitate de a invata lucruri noi!

Conform analizei publicate joi, NIFA a declarat că platformele folosesc „programe robot pentru a altera date cu scopul de a crea iluzia de„ prosperitate” pe piața de tranzacționare a criptomonedelor.”

„În analiza noastră bazată pe eșantioane de date ale unor platforme, rata de tranzacționare zilnică pentru peste 40 de criptomonede este peste 100% din monedele în circulație. La peste 70 de criptomonede aceasta depășește 50%. În ciuda prețului relativ scăzut și a valorii de piață mici, au existat volume de tranzacționare masive “,

a declarat NIFA.

În plus, autoritatea a subliniat că entitățile din spatele exchange-urilor cripto sunt „relativ ascunse”, iar clienții nu știu nici măcar unde se află sediile firmelor. Pe baza acestor elemente, NIFA a sfătuit consumatorii să nu se implice în activități de tranzacționare cripto.

CryptoZZ