Internetului i-au Crescut Bani” este un proiect educativ ce își propune o abordare relaxată și umană a zonei cripto și blockchain. Întreg ecosistemul izvorât din bitcoin suferă de o reputație destul de proastă din cauza complexității subiectului iar majoritatea explicațiilor se rezumă la partea tehnică, astfel adresându-se unui public limitat.

Prin acest proiect ne dorim să rezolvăm problema complexității prin folosirea limbajului nontehnic, accesibil majorității. Având accentul pus pe explicații contextuale și pe modul în care utilizarea acestor tehnologii rezolvă probleme.

Primul ebook cripto românesc

“Internetului i-au Crescut Bani” are două părți componete. Prima jumătate a luat înfățișarea primului ebook cripto românesc, ce își dorește a fi cel mai simplu mod de a înțelege bitcoin și criptoeconomia din jurul său. Iar cealaltă jumătate este cel mai cool webshow despre bitcoin, o serie video ce taie în bucățele mici cripto și blockchain-ul pentru a fi mai ușor înțelese. Dorim să structurăm informația în cât mai multe moduri, pentru a ajunge la mai mulți oameni. Ebook-ul poate fi descărcat gratuit de aici, iar webshow-ul poate fi urmărit pe canalul de youtube Prosocial Labs.

”Internetului i-au Crescut Bani” este un ebook licențiat sub creative commons și atât timp cât sursa este citată conținutul său poate fi folosit parțial sau în întregime. Mai mult de atât, acest ebook reprezintă un proiect în derulare ce este deschis către contribuții de la întreaga comunitate cripto din România. Oricine este liber să propună îmbunătățiri și completări ale informațiilor din carte. Așteptăm cu drag contribuțiile la lish@prosocillabs.com.

Credem foarte mult că tehnologia blockchain și criptomonedele vor avea un impact pozitiv în societate. Iar dorința noastră este să punem umărul la o dezvoltare armonioasă, transparentă și etică a întregului ecosistem de la noi din țară.

Viitorul e aici și noi îl prezentăm cu zâmbetul pe buze!