Popularul susținător al Bitcoin, Mike Novogratz, consideră că investitorii instituționali vor începe să intre pe piața cripto în următoarele 6 până la 12 luni. Fostul manager de fonduri de hedging de pe Wall Street susține că soluțiile de custodie profesionale sunt principala facilitate ce lipsea de pe piață.

Novogratz a reiterat poziția sa cu privire la viitorul criptomonedelor la discuția găzduită de Bloomberg.

El a recunoscut caracterul tumultuos al anului 2018 pentru piața cripto, când multe dintre monedele digitale s-au prăbușit în valoare cu mai mult de 90%. În total, piața în ansamblu a pierdut peste 700 de miliarde de dolari.

Cu toate acestea, Novogratz rămâne optimist cu privire la viitor.

Serviciile de custodie au fost elementul lipsă

Novogratz a susținut că în prezent, piața cripto este în proces de “transfer de la investitorii retail către investitorii instituționali”.

Elementul ce lipsea pentru ca instuțiile să se simtă confortabil în aceste investiții au fost serviciile de custodie. Soluțiile de acest tip au început să fie implementate, precum cele oferite de Fidelity Investment și Bakkt.

ro.exchange

Cu toate acestea, Novogratz a afirmat că investitorii instituționali nu vor intra pe piață într-un val, ci treptat. El estimează că instituțiile vor aloca o mică parte din activele lor pe piața cripto în următoarele 6 până la 12 luni, clarificând că “o mică sumă de active instituționale este o mulțime de bani”.

Bitcoin va fi ”aurul digital”

Cu privire la Bitcoin, Novogratz a afirmat că aceasta criptomonedă “va fi aurul digital”. El a subliniat că este o formă de “bani suverani”, care nu depind de nicio economie specifică. Datorită acestei caracteristici, valoarea sa va fi foarte mare.

Novogratz a susținut că Bitcoin va fi ”aur digital” încă din decembrie 2018:

”Cred că Bitcoin va fi aur digital. Asta înseamnă că este singura monedă care va fi o schemă piramidală legală, la fel ca aurul.”

El nu este singurul care a comparat Bitcoin cu metalele prețioase. De fapt, unii susținători precum Barry Silbert de la Digital Currency Group au susținut că Bitcoin este de 50 de ori mai util decât aurul.

Opinia sa este împărtășită de proprietarii exchange-ului cripto Gemini, Tyler și Cameron Winklevoss si de co-fondatorul Apple, Steve Wozniak.