Intel a anunțat lansarea propriului pachet de soluții blockchain dedicat companiilor, care se bazează pe Hyperledger Fabric. Noile instrumente oferă posibilitatea de construire și lansare de blockchain-uri proprii pentru afaceri.

Sistemul denumit Intel Select Solutions este bazat pe tehnologia Hyperledger Fabric, care este specializat pe dezvoltarea de aplicații cu arhitectură modulară. De asemenea, utilizatorii vor putea utiliza hardware-ul Intel, precum procesoarele Xeon și adaptorii de rețea Ethernet.

Mai exact, sistemul combină platforma Xeon Scalable, Intel SSD și Intel Ethernet Network Adapters pentru a crea propriul blockchain.

Insrumentele permit pregătirea investițiilor în infrastructură de tip blockchain pentru un viitor cu stocare și sisteme de calcul scalabile. De asemenea, generează un cost total de proprietate excelent pentru hardware-ul IT necesar. Intel susține că pachetul de instrumente permite reducerea timpului de lansare pe piață a unei soluții la cheie cu un set extins de instrumente de dezvoltare care este optimizat pentru bibliotecile de software esențiale.

Noul pachet de instrumente are configurarea de bază necesară pentru lansarea unui blockchain Hyperledger.

La începutul acestui an, Intel a demonstrat interes și în criptomonede. Compania a obținut un brevet de invenție pentru creșterea eficienței de minare a Bitcoin.

Giganții tehnologici oferă soluții blockchain

Săptămâna aceasta, atât Oracle cât și IBM au lansat soluții blockchain pentru companii similare. Intel, Oracle și IBM fac parte din asociația Hyperledger alături de fundația Linux.

Utilizând tehnologia Hyperledger Fabric, cei trei giganți au dezvoltat propriile versiuni de instrumente blockchain pentru a facilita utilizarea tehnologiei de către companii.

Soluția IBM este găzduită într-un data center localizat în Melbourne, Australia. Utilizatorii care optează pentru pachetul de instrumente oferit de IBM pot rula aplicațiile blockchain în cloud-ul companiei.

În mod similar, Oracle a lansat în iulie 2018 propriile instrumente comerciale pentru construirea de aplicații blockchain găzduite în cloud.

Microsoft a lansat, de asemenea, un kit de dezvoltare a blockchain-urilor în noiembrie 2018. Kitul este o soluție fără server denumită Azure. Aceasta conține caracteristici precum identitate off-chain și gestionarea datelor din afara lanțului. De asemenea, oferă interfețe de programare pentru aplicații de monitorizare și mesagerie într-un format care poate să fie folosit pentru a dezvolta aplicații bazate pe blockchain.