Pentru piata cripto începutul de an aduce creșteri procentuale între 5 și 10%. În ultimele 48 de ore, BTC a depășit valoarea de 4000$, înregistrând o creștere de 6%. De asemenea, Bitcoin Cash se tranzacționează la valori ce depășesc 170$. EOS a înregistrat o creștere de 11% în acest an.

2018 nu a fost un an rău pentru Bitcoin si pentru piata cripto

Bitcoin a încheiat 2018 cu o scădere cu 80% a prețului său. Cu toate acestea, Jameson Lopp, director tehnic al Casa și fostul exectuvi BitGo, a afirmat că, în funcție de criteriile de evaluare, se poate susține că Bitcoin a avut rezultate relativ bune.

”În ceea ce privește scalabilitatea, creșterea nodurilor, rata de hash, influența în mediul academic și volumul zilnic, Bitcoin a înregistrat o îmbunătățire semnificativă de la începutul anului 2018.
Se poate spune că 2018 a fost cel mai prost an pentru Bitcoin. De asemenea, 2018 a fost cel mai bun an pentru Bitcoin. Depinde doar de ce criterii de evaluare folosim.”

a afimat Loop.

Executivul Casa a constatat că, în ciuda scăderii prețului Bitcoin, numărul de noduri accesibile nu a scăzut semnificativ. Acest lucru sugerează că Bitcoin este folosit în continuare în scopuri economice. Pentru piata cripto, acest aspect vine cu valoare mare.

Interesul academic în Bitcoin a crescut, la fel ca valoarea investițiilor de capital de risc.

”Da, Bitcoin a avut o evoluție slabă în ceea ce privește rata de schimb în 2018. Dar, după aproape orice al criteriu, sistemul se îmbunătățește și crește. Cei dintre noi care sunt dedicați acestui sistem vom continua să construim și să adaugăm valoare. Nu avem niciun control asupra pieței, dar mă aștept la un trend pozitiv și în acest sens mai devreme sau mai târziu.”,

concluzionează loop.

Pe piața cripto, valoarea activelor se mișcă în cicluri și este puțin afectată de evoluțiile din industrie. Deoarece industria creează fundația pentru următorul val de investitori și utilizatori în ecosistemele cripto, analistul este de părere că prețul va crește în timp.

Ethereum se pregătește de upgrade

Anul acesta, Ethereum a depășit pragul de 150$, cu o creștere de 15%. Criptomoneda a reușit să urge înapoi pe locul 2 în top market cap, după ce pierduse poziția în favoarea XRP în noiembrie.
Este de așteptat ca ETH să crească în continuare, având în vedere că rețeaua se pregătește pentru mult- anticipatul upgrade.

Efectul acestui hard fork va fi similar cu cel de înjumătățire a recompenselor de bloc pentru Bitcoin. Practic, numărul de ETH în circulație este posibil să scadă în lunile de după upgrade. Investitorii par să se pregătească pentru acest lucru din timp.

Rămâne de văzut dacă recuperarea recentă a prețurilor cripto este sustenabilă. Evaluarea totală a pieței cripto se apropie de 135 miliarde de dolari, cu 90 de miliarde mai mică decât în luna noiembrie.